Advent: ideální čas na plastiku

Uvažujete o plastické operaci? Jděte na ni v předvánočním čase. Tato doba má spoustu výhod: nenarušíte svůj běžný harmonogram a v klidu se po operaci zahojíte. Když nebudete chtít, svému okolí se se zákrokem vůbec nemusíte svěřovat. Kolegové v práci si ani nevšimnou, že jste nějaký podstoupila. A ještě vás budou všichni obdivovat, jak nádherně vypadáte a jak jste si během svátků krásně odpočinula.

img

Uvažujete o plastické operaci? Jděte na ni v předvánočním čase.

Bude z vás vyzařovat spokojenost a vyšší sebevědomí. Velkou výhodou je, že letošní Vánoce vycházejí velmi příznivě, takže když si k svátkům přidáte pár dní volna navíc, ještě vám jich zůstane dostatek na opravdovou dovolenou. 

zoom Zvětšit

MUDr. Peter Ondrejka, klinika MEDICOM VIP

Hlavní důvod, proč je ideální jít na operaci v zimním období, napovídá plastický chirurg s mnohaletou zkušeností v oboru z kliniky MEDICOM VIP, MUDr. Peter Ondrejka: „V zimním období se pooperační stavy lépe a rychleji hojí a speciální prádlo, které po výkonech musí klientky nosit, se příjemněji snáší v chladnějším počasí než v letních parnech.“

Kdy je tedy optimální čas jít se nechat zkrášlit? Rozhodněte se podle náročnosti operace.

Kolik času budete potřebovat na rekonvalescenci po plastické operaci:

Operace horních a dolních víček

Zákrok probíhá pouze v lokálním znecitlivění a při optimálním pooperačním průběhu odcházíte ještě tentýž den domů. Po dobu otoků víček je důležité dodržovat klidový režim vleže se zvýšenou polohou hlavy a s přikládáním sterilních chladivých obkladů. Na rekonvalescenci vám stačí cca 7 dní, běžné zátěže budete schopni již po dvou týdnech. Sportovní a fyzická aktivita je povolena jeden měsíc po operaci. V případě operace dolních víček laserem (tzv. transkonjunktivální blepharoplastika), je nutno chránit oči před slunečním zářením.

Operace uší

Plastická operace ušních boltců (tzv. otoplastika) se provádí v místní anestezii a trvá přibližně jednu hodinu. Po dobu čtyř týdnů je nutné nosit speciální ochrannou čelenku, která boltce přitahuje k hlavě. Stehy na zadní straně boltce jsou ze vstřebatelného materiálu a vypadnou za 3 - 4 týdny. Do té doby je možné operované uši skrýt pod vlasy nebo čepici.

Operace nosu

Plastická operace nosu, tzv. rhinoplastika, je náročnější výkon, který se provádí někdy v místním znecitlivění, většinou však v celkové anestezii. Zákrok trvá 45 – 90 minut, je ukončen fixací nosu sádrovou dlahou a tamponádou nosních dírek. Nos je na 14 dní zpevněn zevní sádrovou fixací, takže v této době je lépe pobývat v ústraní. Do běžného životního a pracovního rytmu se může pacient zapojit již po sejmutí sádry, sportování či větší fyzická zátěž je možná postupně po 6 - 8 týdnech po operaci.

Face-lift

Vytažení kůže na obličeji s vypnutím podkožní vazivové struktury je náročný výkon vyžadující 1 až 2 dny hospitalizace a minimálně 14denní rekonvalescenci doma. Po plastické operaci obličeje je přiložen kompresivní obvaz, který je odstraněn třetí den. Poté se nosí jen speciální návlek na suché zipy, který lze sundat pro potřeby osobní hygieny.

Zvětšení a modelace poprsí

Zvětšení a modelace prsou vyžaduje 1denní hospitalizaci, následně je nutné po dobu alespoň 6 týdnů nosit speciální elastickou podprsenku. Klidový stav je vhodné dodržovat cca 20 dní, do běžného režimu se může klientka zapojovat přibližně od druhého týdne.

Tumescentní liposukce

Probíhá ambulantně v místním znecitlivění, bez nutnosti hospitalizace. Speciální kompresivní prádlo je potřeba nosit kompresivní prádlo se doporučuje nosit 24 hodin denně po dobu nejméně 2 - 4 týdnů, dle pokynů ošetřujícího lékaře. Viditelné stopy jsou zpravidla schovány pod oblečením, takže není nutné se delší dobu stranit společnosti. Každodenní činností lze organismus zatížit již 3. až 4. den po liposukci.

Buďte v novém roce krásnější a sebevědomější! 

zoom Zvětšit

MUDr. Peter Ondrejka, klinika MEDICOM VIP

Nebude-li váš zákrok patřit k těm náročnějším, můžete si po novém roce dokonce zasportovat. Do léta budete už zcela fit a sluníčku již můžete vystavit své „nové“ krásné tělo. Plastickou operací ale můžete získat mnohem víc než jen postavu do plavek nebo omlazený obličej: zbavíte se komplexu, který vás možná už dlouhou dobu trápil, zvedne se vám sebevědomí a díky tomu najdete zajímavou práci nebo partnera, kterého jste doposud marně hledala.

Více informací nejen o MUDr. Peterovi Ondrejkovi najdete na stránkách kliniky MEDICOM VIP.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?