Znáte tajemnství krásy? Jmenuje se kolagen

Bez ohledu na to, kolik nám je a co děláme, všechny chceme zůstat krásné a mladé. Když víte, co vaše pleť potřebuje, můžete toho dosáhnout.

img

Znáte ten pocit, když se lidé dozví váš věk a překvapeně poznamenají, že by vám hádali méně? Časem si na to zvyknete a berete to jako samozřejmost. Ovšem jen do té doby, dokud na váš věk přestanou reagovat. Marně čekáte na udivené “Vážně?” a obdivné “Řekla bych ti o 6 let míň.” Nechápete to. Vždyť jíte zdravě, sportujete, denně vypijete 2 litry vody a před sluncem se vždy chráníte. 

Krása je jako dům, také musíte najít základní stavební jednotku, na níž budete stavět. V případě péče o pleť, vlasy, nehty a klouby vsaďte na kolagen. Přečtěte si, jak vás tato zázračná bílkovina udrží ve formě. 

Lidské tělo a kolagen 

Lidské tělo však od 25. roku života postupně ztrácí schopnost kolagen tvořit a po 40. roce ho už netvoří téměř vůbec. Postupný úbytek kolagenu vede ke zhoršení stavu kostí, a projevuje se mimo jiné oslabením svalstva, snížením tření uvnitř kloubů, až různými degeneracemi. Pro zachování celkového zdraví, zdravých kloubů a pružné pokožky bez viditelných vrásek je proto důležité jeho doplňování pravidelným vnitřním užíváním. 

"Syntéza kolagenu s postupujícím věkem klesá. Obdobně syntéza elastinu, což je také jedna z hlavních součástí našich cév, kloubů a kůže, je nejvyšší v dorostového věku okolo patnáctého roku života. Pak už je vidět, že vrchol padá a dochází k degradaci a stárnutí. Existuje taková poučka, že dostatek kolagenu znamená zdraví jedince, " říká ortoped Vladimír Holoubek. Kolagen dnes naleznete v mnoha kosmetických přípravcích. Nejlepší je dodat jej tělu zevnitř, ideálně v takové formě, která je mu nejbližší. 

"Kolagen je třeba konzumovat v jakékoliv věkové kategorii. Kolagen se nám projevuje v krásné tváři. Ale abyste si takovou krásnou tvář zachovali a nedošlo k rychlé degradaci kolagenu, což se projevuje zhoršenou kvalitou kůže, nehtů, vlasů, i zhoršenou kvalitou nervově-svalové tkáně, je třeba kolagen tělu dodávat. Kolagen je potřebný v každém věku," dodává Holoubek. 

Není kolagen jako kolagen 

Jak si vybrat ten správný? Poradíme vám. Jistě, ani kvalitním krémem určitě nic nezkazíte a pleti dodáte mnoho prospěšných živin. Ale kolagen si nejúčinněji doplníte jeho pitím. Aby se vstřebal a účinkoval tak, jak má, musí být živý, tedy "bio-aktivní", jenž je nejvíce podobný lidskému kolagenu a naše tělo s ním dokáže pracovat jako s vlastním. Ten se zatím vyrábí výhradně ve formě prášku, který se jednoduše rozpustí a vypije. Stejně důležitý je i jeho původ (ideálně mořský), množství v denní dávce a samozřejmě jeho kvalita. Investovat do prémiového produktu se v tomto případě skutečně vyplatí. 

Inca Collagen má vysoký obsah kolagenu, až 3000 mg v jedné denní dávce. Tělo s ním zachází stejně, jako by si ho vyrobilo samo, distribuuje ho po těle a využívá podle své aktuální potřeby. Inca Collagen je unikátní i formou prášku, který se rozpouští ve vodě a pije, protože právě tato konzistence je jedinou, při níž zůstane zachována bio-aktivita kolagenu. Jeho užíváním udržíme tělo zdravé a krásné mnohem déle, než příroda naplánovala. Některé projevy nedostatku kolagenu může Inca Collagen i zcela zvrátit. Tedy s nadsázkou lze říci, že krásu a zdraví koupit lze.



Komentáře

Žakuja
Ten jsem měla a mohu ho doporučit Opravdu skvělý, trochu si počkáte, ale výsledek stojí za to. Ozdraví celé tělo
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?