Zabiják stres – působí na ženy jinak než na muže?

Když večer uléháte s hlavou plnou myšlenek na to, co vše jste ještě neudělali a na co nesmíte zapomenout, nebo Vás dokonce rej myšlenek a úkolů z postele vyžene a dáte si „nocovku“, je na čase zastavit se dřív, než Vás zastaví vlastní tělo – třeba i jen pořádným nachlazením.

img

Varovné signály 

Všichni víme, že se to snadněji řekne, než udělá. Denně se potýkáme s desítkami úkolů, které je třeba vyřešit – ať jde o práci, o domácnost, rodinu, nebo „jen“ volný čas. Někdy se už přepracovanost může vymknout kontrole natolik, že naruší rodinné vztahy. V práci pak myslíme na problémy doma, při večeři pak v hlavě běhají neodevzdané projekty. Pořádně se nevyspíme, a tak naše výkonnost klesá, jsme malátní, unavení, a když naše tělo vyšle první varovné signály ve formě rýmy, často ji přecházíme a zaděláváme si tak na další a mnohem vážnější potíže. 

img

Jak stres působí na ženy 

Ženy mají oproti mužům obvykle větší obavy z neúspěchů – a to často jen kvůli své vlastní fantazii! I proto ženy raději než muži o problémech mluví – pomáhá jim to při přemýšlení a přemítání nad řešením problémů. Když nemají možnost se ze svých starostí vypovídat, uvnitř nastřádané trápení se často projeví sebetrýzněním, jako jsou poruchy příjmu potravy nebo deprese. Tělo ale může na duševní nepohodu poukázat třeba i změnou kvality vlasů, nehtů, pokožky, srdečními poruchami, nebo i rakovinou. 

Co s tím? 

- Dělejte si čas na sebe, své kamarádky, děti, partnera a koníčky 

- Hýbejte se! Zdravá žena, krásná žena, sebevědomá žena – vždy to souvisí! 

- Jezte zdravě a chutně a nezapomínejte, že jíme i očima 

- Nechte si u lékaře změřit, které látky byste měla doplnit 

- Nechte si doporučit vhodné doplňky stravy zaměřené na ženy a jejich potřeby 

img

Když dolehne na muže 

Muži se na rozdíl od žen častěji snaží problémy vytěsnit a nemyslet na ně. I proto je pro muže jedním z nejčastějších pomocníků sklenička alkoholu. Ten ale prohlubuje pocity úzkosti a strachu, a stres jen zhoršuje. 

Co také může u mužů velmi výrazně ovlivnit duševní nerovnováha je výkon v ložnici. A pak už se točíme v začarovaném kruhu… 

Co s tím? 

- Nechte práci za dveřmi kanceláře. Pokud to nejde, stanovte si jasnou hodinu, kdy práci každý den ukončíte 

- Típněte poslední cigaretu a alkohol si dopřávejte v rozumné míře 

- Věnujte se činnosti, u které si vyčistíte hlavu. Ať je to stavění modelů, čtení biografií, fotbal nebo posilovna, měla by to být činnost, u které určitě nebudete moct pracovat 

- Hýbejte se! Nejen že budete vypadat skvěle, ale budete se i skvěle cítit. A Vaše tělo (i Vaše žena 😉 ) Vám poděkuje! 

- Věnujte se rodině. Rodinné zázemí má na naši psychiku ohromný vliv! 

- Objednejte se k obvodnímu lékaři a nechte si změřit, jestli byste neměl doplnit vitaminy a minerály - Nechte si doporučit vhodné doplňky stravy zaměřené na muže a jejich potřeby 

img

Nevyhýbá se ani dětem. 

Vystresovaní rodiče, domácí nepohoda, vystresované děti. Rovnice, ze které se často velmi špatně vystupuje. Pokud nechcete způsobovat svým dětem traumata a špatné vzpomínky na dětství, začněte u sebe! 

Více na: IBI.cz.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.