Výběry ze všech bankomatů zdarma v Česku i ve světě. Kdo tuto výhodu nově nabízí?

I přestože platba kartou je v České republice velmi oblíbená, bez výběru hotovosti z bankomatu se občas neobejdeme. Víte, na kolik vás ale takový výběr vůbec vyjde? Máte přehled o poplatcích za svůj běžný účet? Ne nadarmo se říká, že: „Halíře dělají talíře,“ tak vezměte do rukou svůj výpis a spočítejte si, kolik peněz měsíčně vyhodíte z okna.

img

Zatímco dříve byly zvykem fronty u bankomatů, dnes už jsou spíš raritou. Někteří k bankomatu zavítají sotva jednou za týden, jiní ani ne jednou za měsíc. Češi hotovost potřebují čím dál méně, o to víc, jsou ale překvapeni, když je výběr potřeba. 

Problém totiž mnohdy nastává tehdy, když své peníze svěří menšímu bankovnímu domu a bydlí v menším městě, kde banka bankomaty nevede. Snadno se tak může člověk dostat do úzkých, kdy mu nezbývá nic jiného než vybrat z cizího bankomatu a zaplatit za výběr poplatek v řádech desítek korun. I přestože se to v dnešní době už zdá jako utopie, stále se lze setkat s dvacetikorunovým poplatek za výběr z cizího bankomatu, v případě zahraničního výběru může náklad za získání hotovosti vyskočit i na stokoruny. 

Už žádné poplatky za výběry z bankomatů 

Banka Equa bank jde proti proudu a rozhodla se, že k 20. únoru 2020 ruší devítikorunový poplatek za výběry z bankomatů. Klienti tak nově mohou vybírat peníze zcela zdarma, a to nejen ze všech bankomatů v České republice, ale i ve světě. Peněžní ústav se tímto krokem opět přiblížil ke své vizi být férovou a moderní bankou pro své zákazníky. 

Avšak Equa bank nenabízí v rámci osobního konta jen výběry zdarma, bez zbytečných poplatků je celý běžný účet, sjednání, vedení a správa konta včetně všech plateb. Služby zdarma se týkají nejen účtu v korunách, ale i v cizí měně. Navíc konto je nabízeno bez podmínek, zdarma účet je tak pro všechny bez ohledu na to, kolik vám na účet přijde peněz nebo kolikrát za měsíc zaplatíte kartou. 

Kdo nabízí neomezené výběry z bankomatů po celém světě? 

Při výběru běžného účtu stejně jako půjčky se tak nenechte nalákat na první produkt, který se vám namane. Vždy je vhodné si udělat průzkum trhu. Ač někteří o tom nemají ani ponětí, neomezené výběry ze všech bankomatů v Česku i ve světě nabízí více bank. Kromě Equa bank tak můžete zadarmo vybírat:

  • v Bance Creditas, 
  • v MONETA Money Bank, 
  • v Exopbank, 
  • v UniCredit Bank. 

Trápí-li vás mizerná síť bankomatů vaší banky, je na čase se poohlédnout u konkurence. Poplatky už dávno nejsou nutností, kterou je nutné u běžného účtu strpět. Nespokojte se proto jen s výběry zdarma z vlastního bankomatu, chtějte vybírat bez poplatku po celé České republice a všude ve světě.   



Komentáře

Šárka Dýmalová
Nedávno jsem vyzkoušela s kartou Equa na dovolené v Rakousku a jsem velice spokojena. Člověk si tedy musí dát jen pozor na poskytovatele, kteří pronajímají bankomaty, aby nezaplatil nesmyslnou částku za výběr. Což tedy pod Equa banku ani pod ostatní nespadá...
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.