Test: Trpíte syndromem počítačového vidění?

Počítače, tablety i mobilní telefony. Pro mnohé z nás jsou pracovním nástrojem a zároveň i zdrojem zábavy. Není pravda, že by koukání do obrazovek kazilo oči, jak se nám snažili namluvit naši rodiče, když jsme se dívali na televizi moc zblízka. To ale neznamená, že neexistují rizika spojená s užíváním přístrojů vybavených svítícími obrazovkami. Čekárny očních lékařů plní pacienti stěžující si na symptomy, které odborníci pojmenovali jako syndrom počítačového vidění. Trpíte jimi taky? Schválně si odpovězte na následující otázky.

img

Při práci na počítači začnu po nějaké době pociťovat: 

● problémy se zaostřením 

● bolest, únavu nebo pálení očí 

● rozmazané nebo dvojité vidění 

● slzení očí nebo naopak suché oči 

● celkovou únavu 

● bolest hlavy 

● malátnost 

Podle vědců stačí už 2 hodiny koukání do svítící obrazovky, aby se u vás některý z příznaků začal projevovat. Zajímavostí je, že syndromem počítačového vidění trpí častěji dospívající a ženy. Ženy navíc mívají citlivější oči v souvislosti s menstruací, těhotenstvím, kojením nebo menopauzou.

I kdybyste odpověděli ano jen jednou, je dost možné, že se další příznaky budou postupně přidávat. Odborníci z e-shopu VašeČočky.cz radí zapracovat na zlepšení svého pracovního prostředí (týká se hlavně správného sezení, osvětlení a nastavení jasu monitoru), návyků (dávejte si alespoň dvakrát za hodinu na 20 sekund pauzu od monitoru a jednou za dvě hodiny přestávku patnáctiminutovou) a pořídit si několik pomůcek. 

Během práce na počítači se snižuje frekvence mrkání až o dvě třetiny. To spolu se suchým vzduchem v kancelářích způsobuje nedostatečné zvlhčení očí, které se projevuje právě únavou, pálením nebo slzením očí. Mějte vždy po ruce zvlhčující kapičky, které od tohoto problému okamžitě uleví. 

Pokud se léčíte s nějakou oční vadou, je u vás pravděpodobnost výskytu příznaků syndromu počítačového vidění vyšší. Výrobci kontaktních čoček naštěstí reagují na změnu našeho životního stylu a vyvinuli speciální kontaktní čočky určené pro práci s počítačem. Čočky Biofinity Energys jsou oproti běžným čočkám prodyšnější a lépe udržují vlhkost. Pokročilá optika pomáhá zmírnit únavu očí způsobenou zaostřováním na detaily na obrazovce. Tato technologie usnadňuje přecházení zraku z obrazovky mimo ni a zpět a pomůže vám vidět jasněji. Biofinity Energys seženete na VašeČočky.cz



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!