Sukně, která vám dokonale sedne. Jak ji vybrat?

Sukně jsou základní součástí dámského šatníku už celé věky. Mohou ale být zrádné a musíte je pečlivě vybírat, aby lichotily vaší postavě. Mini, midi, dlouhé, obepnuté, volné, áčkového střihu, nebo plisované. Jak na to, abyste se cítila sebevědomě a vypadala úchvatně?

img

Sukně najdeme snad v každém ženském šatníku. Je to ideální kousek na každý den, ale i na nejrůznější příležitosti jako je večírek, romantická večeře, nebo třeba svatba. Zkrátka, sukni dokážete se hodí do každého stylu. Jak si ale vybrat tu správnou, která bude lichotit vaší postavě?

Když máte postavu „jablka“

Postava „jablka“ se vyznačuje štíhlou spodní částí těla a váhou soustředěnou do středu. Tahle postava vypadá skvěle v sukni s vysokým pasem. Pas sukně totiž zakryje nejmenší část trupu a schová bříško, zamaskuje střední část těla a nakonec krátký lem dá vyniknout štíhlým nohám.

Těmto postavám bude však nejvíce slušet sukně se zdobeným, či nařaseným spodním lemem. Ten odvede pozornost od bříška. Navíc je to hezký detail, který sukni dodá na originalitě.

img

Zdroj: Zalando.cz

Když máte postavu „banánu“

Jestli jste typ „banán“, pak máte pas, boky a ramena zhruba stejně široká a nejlépe na vás vynikne obepnutá minisukně. Sukně na tělo zdůrazní vaše křivky a krátká délka nechá zářit vaše nohy. Nebojte se kožených, latexových, džínových a třeba ani manšestrových sukní. Výběr je široký, od materiálů po barvy. Stačí už jen zapojit fantazii a vyzkoušet několik stylů, abyste našli ten opravdu pravý pro vás.

img

Zdroj: Zalando.cz

Když máte postavu „přesýpacích hodin“

Postavy přesýpacích hodin si každý z nás představí velmi snadno – vyznačují se křivkami a hezky definovaným pasem. Krásně jim sluší pouzdrová sukně. Neomezujte se ale jen na ty krátké a zkuste i ty dlouhé. Pouzdrová sukně zvýrazní křivky a uhladí stehna.

Buďte odvážná a sáhněte po pouzdrové sukni s rozparkem. Tento detail může být nenápadně ukrytý rafinovaným střihem, kdy se sukně překrývá a rozparek tak není na první pohled vidět. Odvážnější je pak rozparek „otevřený“, který vidíte hned při pohledu na sukni. Nebo zkuste pouzdrovou sukni ze saténu – je příjemná na nošení a v létě ji budete milovat nejvíc.

img

Zdroj: Zalando.cz

Když máte postavu „hrušky“

„Hrušky“ mají širší boky. Ty jsou nejširší částí těla, proto na vás vynikne áčková sukně. Ta zvýrazní tu nejmenší část pasu a hezky spadne přes boky, čímž minimalizuje šířku spodní části těla. Dlouhá, krátká, výběr je na vás. Naprosto skvěle bude vypadat áčková plisovaná sukně, kterou unosíte po celý rok. Nemusí to být ale pouze volné sukně, podívejte se i na ty z pevnějších materiálů, jako je třeba elastan.  

img

Zdroj: Zalando.cz



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.