Snubní prsteny s rytinou nebo bez?

Svatba se vám pomalu blíží a vy začínáte navštěvovat klenotnictví a hledáte snubní prsteny. Nabízí se vám možnost nechat prsten ozvláštnit a udělat ho ještě více osobitější, to vše pomocí gravírování. Je ale lepší snubní prsten s rytinou nebo bez?

img

Snubní prsteny s gravírováním 

Gravírování je technologie, jejíž výsledkem je ozdobení různých předmětů. Nechat ozdobit můžete jak snubní prsteny, tak i šperky obecně. Většina lidí volí metodu gravírování do vnitřní strany prstýnku, je to možné ale i z té vnější. 

Možnosti gravírování 

Možností, co si na prsten necháte vyrýt je hned několik. Každý pár je jedinečný a preferuje něco jiného, odlišného. Někdo dá přednost jménům, někdo raději datumu, někdo zkombinuje obojí dohromady. Fantazii se meze nekladou, a tak si na snubní prsten můžete nechat zhotovit i celé věty. Stále oblíbenější jsou v gravírování symboly, např. symbol nekonečna nebo srdíčko. Novinkou je rytina, která je připravena podle vlastnoručního písma nebo dokonce zvěčnění v podobě vlastních otisků prstů. V dnešní době máte také na výběr široké množství fontů. 

img

Na materiálu záleží 

Snubní prsteny můžete mít už ze všech možných různých materiálů od stříbra, barevného zlata až po platinu. To, z jakého materiálu je prsten vyroben má vliv na obtížnost gravírování. Nejlépe se gravírují šperky, které jsou vyrobené ze zlata. I přes to, že je zlato tvrdé a odolné se velmi dobře gravíruje. Stříbro je o trochu měkčí, tudíž zde hrozí rychlejší opotřebení.

Konečný výběr je jenom na vás 

Vypíchli jsme pro vás ty nejdůležitější věci, které jsou s gravírováním spjaty a které je potřeba vědět, než se do zdobení rytinou pustíte. Ať už se rozhodnete pro snubní prsteny s rytinou nebo bez, přeje vám, aby byl váš výběr správný a abyste byli s prsteny spokojení. Toužíte po originálních snubních prstenech? V BISAKU na vás čekají dokonalé prstýnky, na které je možné nechat vyrobit rytinu přímo dle vaši představ a preferencí.  

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.