Salomon představuje Speedcross 6 - nejnovější generaci legendárního modelu outdoorové běžecké obuvi

Modely Speedcross jsou skutečnou ikonou mezi trailrunnigovou obuví a již dlouhé roky tuto kategorii svou popularitou přesahují. Stále však zůstávají věrny především svému původnímu účelu: rychlému běhu v horách.

img

Salomon s velkým nadšením uvádí na podzimní trh model Speedcross 6, nejnovější verzi kultovní běžecké obuvi, která je stálicí v nabídce této společnosti již od roku 2006. Model Speedcross 6, který byl v omezeném množství dostupný již toto léto a plně v prodeji na podzim a v zimě 2022, zůstává věrný kořenům řady Speedcross, ovšem v přepracovaném a odlehčeném provedení a s lepší a silnější přilnavostí k terénu a to především za mokra. Tuto zvýšenou přilnavost zajišťuje zcela nová technologie podrážky se špunty ve specifickém tvaru ?Y?, díky čemuž mezi nimi neulpívá bláto Šestnáct let po uvedení této kultovní obuvi tak zůstává model Speedcross 6 věrný zdrojovému kódu původního modelu jako super přilnavá, lehká a zároveň vysoce odolná trailová obuv. Navazuje i na původní odvážný design modelu Speedcross 1. 

img

HISTORIE DESIGNU ŘADY SPEEDCROSS 

 Na začátku tohoto století vyvinula společnost Salomon novou obuv vycházející vstříc poptávce po stále rychlejší a lehčí obuvi oproti tomu, co bylo tehdy běžné. O několik let později si již společnost Salomon rychle budovala respekt v komunitě horských běžců. A zrodil se nápad na model trailové obuvi, která by byla lehká, přilnavá a odolná. 

img

To, co z tohoto nápadu vzniklo, způsobilo úplnou revoluci, změnilo pravidla běhu v horách a přispělo ke zrození a rozšíření trailrunningu. Model dostal jméno Speedcross a byl určen k rychlému běhu v horách, k ochraně nohou před kameny a překážkami a k zajištění stability na mokré skále a v blátě. 

Řada Speedcross byla natolik revoluční, že byla několikrát aktualizována. A přestože má každá verze jiného designéra, zůstává řada Speedcross věrná svému původnímu zdrojovému kódu - své DNA. 

img

ŘADA SPEEDCROSS: Z TERÉNU DO ULIC 

V průběhu let si unikátní vzhled řady Speedcross získal oblibu i mimo komunitu horských běžců. Když se tak v roce 2015 pařížský módní řetězec The Broken Arm obrátil na společnost Salomon s žádostí o prodej obuvi Snowcross ? mutace řady Speedcross, která je určena pro běh ve sněhu, s vysokým gaiterem, kovovými hroty a plně voděodolným provedením ? bylo jasné, že řada Speedcross má i značný potenciál v segmentu lifestyle. 

Kultovní silueta modelu Speedcross 3, který byl vytvořen roku 2010, tak již byla několikrát přepracována s novými barevnými paletami a verzemi. Jeho surový, unikátní vzhled umožňuje designérům pohrát si s každým prvkem, doplnit konkrétní detaily a přizpůsobit obuv tak, aby působila jiným dojmem. 

img

Model Speedcross 4 byl přepracován třeba ve spolupráci s takovými lifestyle giganty, jako je Palace, skateboardová značka z Londýna. 

Rok za rokem, designér za designérem - a řada Speedcross zůstává stále věrná svému původnímu účelu: rychlému běhu v horách. Zatímco používání této obuvi se v průběhu let měnilo ? od turistických tras přes parky po běžecké okruhy ? řada Speedcross zůstává skutečným kultem. Nový model Speedcross 6 prostě zůstává věrný DNA svých předchůdců. Modely Speedcross jsou skutečnou ikonou mezi trailrunnigovou obuví a již dlouhé roky tuto kategorii svou popularitou přesahují. Stále však zůstávají věrny především svému původnímu účelu: rychlému běhu v horách.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?