Půjčka pro mladé a rodiny. Jak financovat bydlení, když nemáte dost našetřeno?

Pro financování bydlení je zpravidla využívána klasická hypotéka. Tuto představu má samozřejmě zažitou drtivá většina lidí. Na druhou stranu, v současné době jsou podmínky pro získání hypotéky poměrně přísné. Zejména bývá překážkou nutnost podílet se na financování nemovitosti částečně také z vlastních prostředků. Co ale dělat, pokud na to zkrátka nemáte peníze? Pojďme se na některé možnosti podívat v tomto článku.

img

Hypotéku úplně nezatracujte

Na úvod se ještě na chvíli vrátíme k hypotéce, protože se jedná o účelovou půjčku, která je určena speciálně na bydlení. Právě její výhradní zaměření znamená, že je pro financování bydlení nejvýhodnější variantou. V dnešní době se navíc dá částečně řešit hypotéka online. Můžete využít služeb internetových srovnávačů, které vám nabídnout tu nejvýhodnější hypotéku. Zároveň můžete díky tomu získat výhodnější podmínky než na pobočce banky. Hypotéka vám nabídne nejvyšší objemy peněz a nejdelší doby splatnosti. Zároveň budete mít velmi výhodný úrok.

Mladé rodiny mohou získat podporu od státu

Financování bydlení je velmi nákladná záležitost, která trápí zejména mladé lidi a mladé rodiny s dětmi. Právě proto zde v roce 2018 vznikla možnost získat v tomto ohledu pomocnou ruku od státu. Je určena pro všechny, kterým se jeví hypotéka jako nereálná. Prostředky jsou získávány ze Státního fondu rozvoje bydlení (SFRB), který by měl mladým lidem učinit vlastní bydlení dostupnější. Oproti klasické hypotéce zde nejsou tak přísné podmínky, ale budete muset splnit:

• 36 let jako maximální věk žadatele
• Péče o dítě do 15 let věku, nejste-li manželé nebo registrovaní partneři

Dvojice těchto podmínek představuje hlavní omezení, která jsou s ohledem na využití peněz z fondu stanoveny. Stát v tomto fondu vyčlenil celkem 650 milionů Kč. Z těchto peněz mohou mladí lidé získat až 300 000 Kč určených na modernizaci bytu, až 1 200 000 Kč na pořízení bytu nebo také až 2 000 000 Kč na stavbu, případně koupi domu.

Pokud se vám zdají na dnešní dobu tyto částky poněkud nízké, musíme vám dát bohužel za pravdu. Je to také nejčastější kritika této nové formy státní podpory bydlení. Ceny nemovitostí jsou na vysoké úrovni a v některých lokalitách je celkově nemyslitelné za tyto peníze sehnat slušné bydlení. Na druhou stranu každá pomoc se může hodit a třeba právě vám tato varianta může přijít zajímavá.

Neúčelové půjčky také mají své místo

Protože možností, jak si můžete půjčit peníze, existuje celá řada, nesmíme opomenout ani stále populární neúčelové půjčky. Populární je tento typ půjček také jako půjčka pro mladé, kteří mohou z těchto peněz financovat třeba první bydlení v podnájmu, vybavení bytu, ale třeba také školné. Oblíbené jsou tyto půjčky zejména z toho důvodu, že:

• Jejich získání je relativně nejsnadnější
• Lze je použít na cokoliv

U těchto úvěrových produktů si však dejte pozor zejména na jejich výhodnost, která může být různá. Zpravidla zde bývají vyšší úrokové sazby a RPSN, přičemž doby splatnosti jsou kratší. Pozor také na skryté poplatky a sankce. Tyto půjčky lze v obecné rovině doporučit pro půjčení spíše menšího obnosu peněz.

Využijte ověřených srovnávačů

V našem článku jsme mimo jiné zmiňovali možnosti, které nám nabízí dnešní internet. A sice možnost srovnat si jednotlivé finanční produkty pohodlně doma od počítače. Můžete si třeba vyzkoušet bezplatně a nezávazně srovnat půjčky na finmoney.cz a využít tak služeb tohoto portálu. Získáte díky tomu ucelený přehled o řadě úvěrových produktů. Zároveň si tak uděláte obrázek o aktuální situaci na trhu, což vám pomůže s rozhodováním při výběru nejlepší varianty financování nejen vašeho bydlení. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.