Přejídáte se? Riskujete zdravotní potíže

Časté přejídání není úhlavním nepřítelem pouze pro vaši postavu, ale také pro vaše zdraví!

Asi všichni známe ty chvíle, kdy doma či v restauraci spořádáme posledních pár soust, která nám zbývají na talíři, přestože už se už dávno cítíme sytí. Když k tomu dojde jednou za čas, skončí to pouze nevolností, která za chvíli přejde. 

Nicméně pokud se přejídání pravidelně opakuje, může vést k nadváze nebo dokonce obezitě, kterou často provází vysoký krevní tlak, cukrovka nebo nějaký typ kardiovaskulárního onemocnění.

Jak poznat, že se přejídáte? 

Základní krok vedoucí k tomu, že se vám podaří vyřešit problém s přejídáním, spočívá v tom, že si přiznáte, že ho vůbec máte. Spousta lidí se totiž při jídle nepozoruje a v důsledku si mnohdy ani neuvědomuje, že toho sní mnohem více, než ve skutečnosti potřebuje. 

O tom, zda to s jídlem přeháníte nebo ne, se můžete spolehlivě přesvědčit pomocí jednoduché tabulky, do které si budete zapisovat vše, co během dne sníte. 

Jelikož žijeme v dost uspěchané kultuře, často se nám může stát, že úplně zapomeneme na to, co jsme vlastně během celého dne jedli. Proto si s sebou jeden den zkuste nosit nějaký sešit, kam si okamžitě zapíšete každé jídlo, které sníte, včetně jeho množství. 

Nezáleží na tom, zda jej budete uvádět v gramech, kilojoulech nebo kaloriích, jde jen o to, abyste si udělali hrubou představu. 

Ideální bude, když si ke každému jídlu také uděláte poznámku o tom, co vás k němu přimělo, tedy jestli vás přepadl hlad, chutě nebo nával stresu, který jste se snažili “zaplácnout”. Právě stres a další negativní pocity totiž bývají jednou z hlavních příčin přejídání

Rozhodně to však neplatí pro každý případ, často se se totiž může jednat pouze o následek nepravidelného či špatného stravovacího režimu. 

img

Jak přejídání zabránit? 

Pokud chcete s přejídáním definitivně skoncovat, měli byste se v první řadě naučit jíst v pravidelných intervalech a hlavně pomalu. Chvíli trvá, než žaludek odešle mozku signál, že je plný. Pokud si tedy s jídlem budete dávat načas, budete se cítit sytí, a tak se jen tak nepřejíte - pokud ovšem zavčas přestanete. 

Jestliže už se přejídání na vaší figuře stihlo projevit, mohla by vám pomoci proteinová dieta. Tak jako každá nízkosacharidová redukční dieta je založená na stravování s omezeným množstvím cukrů. 

img

 Avšak s KetoFit.cz je postup mnohem jednodušší, jelikož máte jídla již připravena, a tak si s jídelníčkem nemusíte dělat žádné velké starosti. 



Komentáře

Žakuja
Už se tři roky držím a nepřejídám se. Začátek byl těžký, ale po měsíci si člověk zvykne a je mu pak líp
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?