Pomalá detoxikace je trendy!

Svět neustále zvyšuje své tempo: chceme být více výkonní, více pokrokoví, více nezávislí. Ve spěchu mluvíme, vyděláváme, zařizujeme, jíme – zkrátka žijeme hekticky. Toto tempo nás sice může určitý čas popohánět k lepším výkonům. Jednou ale naše tělo řekne: „STOP.“ Co dělat, aby nebylo pozdě? 

Znáte pojem „slow food“? Upínají se k němu lidé, které už nebaví nepřemýšlet nad tím, co se jim dostane na talíř. Vracejí se zpátky ke kořenům a záměrně zvolňují: v přípravě jídel i jeho konzumaci. Výsledkem je nevšední gurmánský zážitek a jako bonus také skvělé trávení. 

 Naše pohodlí, naše nezodpovědnost 

Slůvko „slow“ bychom měli do svého života pozvat natrvalo. Metoda zpomalení se totiž více než kde jinde vyplatí i v oblasti našeho zdraví. Den co den přicházíme do kontaktu s toxiny, škodlivými látkami, které nás obklopují a jimž se dá vyhnout jenom stěží. Jsou ve vzduchu, který dýcháme, vodě, kterou pijeme, lécích, které užíváme, dokonce i v emocích, které právě prožíváme. Zdravý a odolný imunitní systém umí jednu zázračnou věc: ataky toxinů spolehlivě odráží a nedovolí, aby se začaly v těle ve větší míře usazovat a škodit. 

Ale kolik z nás má dnes imunitní systém, který šlape jako švýcarské hodinky? Ve všem spěchu jsme zapomněli i na něj. Přehlížíme signály, které k nám vysílá, a odmítáme mu pomoci. Když se pak usazené toxiny začnou projevovat v plné síle a zastihnou nás nečekané zdravotní komplikace, zůstáváme všemu napospas: Kdy se to stalo? Tohle musí rychle přestat! 

 Jenže rychlost na toxiny neplatí…. 

img

 C.I.C. metoda: dejte zdraví zelenou! 

Detoxikace vyžaduje důkladnost a čas. Očista organismu od nahromaděných toxinů by měla být zásadně řízená a přesně zacílená. Provázet ji mohou také speciální detoxikační kúry a krátkodobá dietní opatření – základy by však měly být dostatečně pevné a promyšlené. 

 C.I.C. metoda, zcela převratný způsob detoxikace s více než patnáctiletou tradicí, doporučuje: 

 • Že potřebujete detoxikaci, poznáte podle celé škály nejrůznějších potíží. K nejčastějším z nich patří: bolesti hlavy, kloubů, schvácenost, únava, výkyvy nálad, roztržitost, trávicí potíže, neustále se opakující respirační potíže. 

 • Ať už se rozhodnete pro detoxikaci konkrétního zdravotního problému, nebo celkovou očistu organismu, vždy je vhodné svěřit se do rukou odborníka – v tomto případě zkušeného terapeuta, který dokáže problém přesně pojmenovat, stanovit a sestavit detoxikační kúru na míru. 

 • Zkroťte emoce! Každý zdravotní problém má více kořenů. A minimálně jeden z nich patří emocím. Pocity jsou pro náš život nepostradatelné, ale i v tomto případě platí zásada, že všeho moc škodí. Na jaře zaměřte svou pozornost na emoci hněvu a agrese (nejvíce poškozuje játra, jejichž energie je právě na jaře nejsilnější). Vsaďte na relaxační techniky a speciální cvičení, zaměřená na zpracování a ventilaci emocí. 

Detoxikace není otázkou několika dnů. Je to běh na dlouhou trať, mnohdy náročný tak, až máte pocit, že je cílová rovinka v nedohlednu. Ale trpělivost přináší své ovoce – naučte se zpomalit a vraťte svému organismu harmonii a vyváženost. Rázem se vám svět rozkryje v úplně nových, nádherných barvách…  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.