Péče o oční okolí - víte, čemu dokáže předejít?

Kruhy pod očima, povislá kůže kolem očí nebo jemné vrásky. Jen těžko bychom na obličeji hledali jemnější kůži, než je právě ta v očním okolí. Aby vypadala co nejlépe, je potřeba ji věnovat trochu péče. Jak na to? 

img

Čištění je základ

Ať už vaši pleť trápí cokoliv, vždy je na místě věnovat důkladnou péči jejímu čištění. Kromě pravidelného odličování před tím, než ulehnete do postele, je nutné pleť vyčistit i ráno. I když se to možná nezdá, přes noc se na ni přichytí spousta prachu a nečistot. Nezapomeňte také často prát povlak vašeho polštáře. Pokud dostává pleť kvalitní péči, vrátí vám to svěžím vzhledem. 

 Dopřejte očnímu okolí to, co si zaslouží 

Dnešní možnosti jsou nekonečné - proč je tedy nevyužít a jemné kůži v oblasti očí nedopřát živiny, které ji pomohou vypadat skvěle i za pár let? Už kolem 25 let věku mohou být na pokožce kolem očí vidět drobné změny. Předejít jim, nebo je výrazně redukovat, můžete nejen zdravým životním stylem a dostatkem tekutin, ale také některými z produktů určených právě pro tuto problémovou partii. Péče o oční okolí se skládá především z očních krémů s vitamíny E, C, peptidy nebo kofeinem. Od ranních otoků očních víček může ulevit i maska na oči. Často je účinným prostředkem v cestě za dokonalou pletí i kvalitní spánek. Někdy jsou její nedokonalosti ale spjaty s genetikou, a tak je vcelku obtížné se například tmavých kruhů pod očima zbavit. 

img

Chraňte svou pleť ? nejen kolem očí 

Důležitým krokem v péči o pleť je i pravidelná aplikace krému s ochranným faktorem SPF. Velká většina z nás má sice podobné přípravky spojené spíše s dovolenkovým módem, kdy na nás u moře praží slunce, ale pravda je taková, že bychom SPF neměli vynechávat ani kdykoliv jindy v roce. Použití vhodného krému s ochranným faktorem 50 by mělo být posledním krokem v péči o pleť - tedy ještě předtím, než začneme obličej krášlit líčením. Tento přípravek může výrazně pomoci předcházet pigmentovým skvrnám i jiným projevům stárnutí pleti. Nezapomeňte tak na jeho použití nejen po aplikaci peelingu, ale i kdykoliv jindy. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?