Padání vlasů u mužů: Kdy je přirozené a jaké jsou jeho příčiny?

Vlasy jsou pro každého z nás velmi důležité a rozhodně je velmi nepříjemné, když člověk zjistí, že mu nadměrně padají a na některých místech viditelně chybí. U mužů se tato situace bohužel stává poměrně běžně, přičemž hodně přicházejí o vlasy, v místech, kde vznikají takzvané kouty. Zapomenout nelze ani na vznik jakéhosi lysého kolečka vzadu na temeni hlavy. Pokud i vám padají vlasy, určitě se vyplatí vědět, jestli je situace ještě v normálu, jaké jsou příčiny tohoto vypadávání a jak situaci řešit.

img

Jaká je ještě přirozená denní ztráta vlasů?

Vlasy padají každému z nás. je velmi důležité vědět, kdy se ještě jedná o přirozený proces. K vypadávání vlasů dochází při přechodu mezi dvěma fázemi, kterými jsou telogen a anagen. Všeobecně se za přirozené padání vlasů považuje stav, kdy vypadává 100 až 150 vlasů za den. Počítat to asi nebudete, nicméně poznat to lze vcelku jednoduše i očima. Zkrátka vám na hřebeni nesmí zůstávat obří chuchvalce vlasů.

Hlavní důvody nepřirozeného padání vlasů

Je jich samozřejmě hned několik. Tradičně se jedná hlavně o genetické faktory. Prostě dědíme předpoklady k nadměrné ztrátě vlasů po svých rodičích. Jinak se může také jednat o zánět v těle nebo chorobu štítné žlázy. Vlasy nadměrně padají i lidem, kteří nedodržují pravidla správné životosprávy. Zapomenout nelze ani na nežádoucí účinky některých medikamentů.

Jak zabránit plešatění?

Velmi důležitá je podpora růstu vlasů. Vsadit byste měli především na vhodnou životosprávu. Zaměřit byste se měli hlavně na změnu jídelníčku a zvýšení dostatku pohybu. V neposlední řadě je nutné používat značkovou vlasovou kosmetiku. Připomenout je také zapotřebí použití speciálních preparátů. V krajním případě lze absolvovat transplantaci vlasů, která je také velmi efektivní.     



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!