Nedělní domácí brunch – co to je a jak si ho připravit

Víkend je konečně tady a vy už se těšíte, jak si budete moci přispat. Konečně žádný spěch abyste rychle stihli zhltnout snídani a přichystat se do práce, případně se postarat také o další členy domácnosti. Těšíte se na pohodu, klid a také na víkendový brunch! Tedy pořádně vydatnou snídani téměř v době oběda.

img

Zdroj: MORA

Co je to brunch? 

Brunch je kombinací anglických slov breakfast (snídaně) a lunch (oběd). Zrovna tak v sobě kombinuje jídla typická pro snídani a lehký oběd a podává se obvykle kolem poledne, resp. v časech mezi 10. a 14. hodinou. 

V pohodlí domova

Abyste se opravdu dobře najedli, tak už nemusíte nikam daleko. Zdravé recepty, které si nezadají s vaší oblíbenou restaurací či kavárnou, totiž si totiž dokážete snadno připravit i doma. Vaše pohodlí a odpočinek můžete rázem posunout na další level a hodovat třeba v pyžamu. Hodně vám může usnadnit práci multifunkční trouba stejně jako další chytré spotřebiče a naše tipy jak na to.

Oblíbené pochoutky 

Napadlo by vás, že si v troubě budete moci vyrobit třeba domácí jogurt a smíchat jej s vlastnoručně vyrobenou granolou? Stačí vám plnotučné mléko a jediný jogurt se živou kulturou, k výrobě granoly potřebujete ovesné vločky, ovoce, ořechy a med nebo třeba javorový sirup. S takovou zdravou snídaní budete mít přehled o tom, co opravdu jíte. A práci za vás udělá chytrá trouba. 

Na brunch se taky výborně hodí vafle a k nim třeba banán a zakysaná smetana nebo třešně s kapkou rumu a javorovým sirupem, jako to na svém hygge blogu doporučuje Michelle v receptu na vafle s podmáslím z vaflovače 3v1 MORA. 

img

Zdroj: MORA

Domácí chléb 

Doba, kdy jste potřebovali samostatnou domácí pekárnu, nebo prostě museli pro čerstvý chléb do obchodu, je pryč. Nic se nevyrovná doma pečenému, podle vašeho gusta namíchanému, chlebu. Zaoblený vnitřek trouby se inspiroval tvarem a vlastnostmi klasické kamenné trouby. Horký vzduch tak může rovnoměrně cirkulovat okolo pokrmů. Kváskový, žitný, semínkový nebo oříškový chléb si tak můžete dopřát prostě kdykoliv. Jako bonus vám navíc krásné provoní kuchyni a gurmánský zážitek vytvoří jen s obyčejným nebo bylinkovým máslem. 

img

Zdroj: MORA.cz a blogerka Live with Anny

Nejoblíbenější recepty 

Další nespornou výhodou chytré trouby je možnost uložení až osmi vašich oblíbených receptů. Tedy nastavení trouby tak, abyste neustále nemuseli hlídat stav vašeho pokrmu, troubu otevírat a tím neustále upouštět teplo. Takže poté, co se vám upekla granola i kváskový chleba a udělal domácí jogurt, se můžete vrhnout třeba ještě na brokolicové placičky v troubě pečené nebo domácí müsli tyčinky, abyste si báječný nedělní brunch připomněli i během pracovního týdne. 

TIP: Inspiraci na nedělní brunch hledejte ve zdravých receptech MORA. Všechny recepty jsou zde připraveny food blogerkami nebo ověřeny v rodinách zákazníků.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.