Kolik kosmetiky naše pleť vlastně potřebuje?

Každá z nás má nějakou tu pleťovou rutinu. Jenže znáte to. Otevřete magazín a tam se dozvíte, že pro dokonalý vzhled musíte používat nejen pleťové krémy, ale také tonika, peelingy, séra, pleťové masky a zábaly. Opravdu ale znamená že čím více, tím lépe?

img

Rozhodně nechceme vyvracet účinky speciálních produktů. Některé řady jsou dokonce navrženy tak, aby výsledkem jejich vzájemné kombinace byla zdravá a krásná pleť. Pokud ale vletíte do drogerie a nakoupíte produkty především podle líbivého obalu nebo příznivé ceny, můžete si zadělat na pořádný problém. Jak se tedy v pleťové kosmetice vyznat a kdy je dobré se nad množstvím kosmetiky zamyslet? 

Jaká je vaše pleť? 

Při rozhodování by měla hrát vaše pleť hlavní roli. Proto se opravdu nedívejte na barvu obalu, velikost, vůni nebo cenu. Ačkoliv mohou všechny tyto faktory lahodit vašim smyslům, pleti se to líbit nemusí. 

Problematická pleť 

Zarudlá, zanícená, má sklon k akné nebo je zase příliš citlivá? Asi tušíte, že máte tu čest s problematickou pletí. Její majitelky mívají poškozenou pokožkou často podlomenou psychiku. Přece jen obličej je něco, co vystavujeme světu každý den a jen tak ho neschováme. Stav pleti může ženy natolik vystresovat, že pod vidinou krásy zkusí na pleť nanést téměř vše ─ gely, séra, tonika, pleťové krémy i micelární vody s antibakteriálními účinky, to přece musí zaručeně pomoci. Zkuste si za den ale umýt 100x ruce dezinfekcí, budou taky vypadat zdravě a přitažlivě? Pravděpodobně ne. 

Při péči o problematickou pleť v prvé řadě myslete na látky usnadňující regeneraci. Zázrak v oblasti pleťové kosmetiky je jednoznačně kyselina hyaluronová. Ta pomáhá pleti v obnově a zároveň zabraňuje jejímu jizvení. Vybírejte proto produkty, které ji obsahují. 

img

Zdroj: Pixabay.com

Pleť se “šrámy času” 

Hned v závěsu za problematickou pletí se velmi často řeší stárnoucí pleť. 

Pleť 30+ 

První vrásky, kůže ztrácí na pružnosti, nervy a stres se na vás podepisují stále víc a víc. Liftingové anti-age přípravky jsou naprostým základem, stejně jako pravidelné návštěvy korektivního dermatologa a salonu krásy. Ale kdepak. Pleť ve 30 letech jenom potřebuje dostatečně hydratovat a vitamíny, nic víc. Hravě si vystačíte s pleťovým krémem a maskou. 

Pleť 40+ a 50+ 

Tady už je vhodné stárnutí řešit, protože pleť po 40. roce života začíná teprve viditelně stárnout. Právě tady přichází prostor pro používání zázraků ve formě vyživujících sér. Jenom krémy vám stačit nebudou. Pleťová séra díky svojí textuře působí do hloubky pleti a řeší původ vzniku vrásek. Krém proti vráskám zase pleť ochraňuje před okolními vlivy a řeší již vzniklé vrásky. Pro ještě lepší výsledek doporučujeme přidat k této dvojici pleťovou masku, kterou je třeba aplikovat pravidelně 1x týdně. 

Závěrem je tedy jasné, že čím starší pleť je, tím více produktů je potřeba k její ochraně a udržování mladistvého vzhledu. Dokud jste ale poměrně mladé a netrpíte žádnými problémy, není důvod zbytečně pleť zahlcovat produkty.  



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?