Kam vyrazit na exotickou dovolenou? Na Maledivy, Mauricius nebo Seychely

Dovolenou ještě sice naplánovanou nemáte, ale máte jasno v tom, že chcete vyrazit za pořádnou exotikou. V tomto případě zapomeňte na klasické dovolenkové země a volte Maledivy, Mauricius nebo Seychely. Jak si ale mezi těmito třemi destinacemi vybrat tu pravou?

img

Víza a očkování

Ať už za svůj dovolenkový cíl zvolíte Maledivy, Mauricius nebo Seychely, vždy počítejte se zhruba 15hodinovým letem. Všechny tři země se shodnou také ve vízové povinnosti, kdy víza pro týdenní či dvoutýdenní dovolenou nejsou potřeba a nezbytně nutné není ani očkování, pokud tedy vyrážíte do turistických oblastí.

Počasí

Všechny tři země leží v Indickém oceánu, každá akorát na jiné rovnoběžce, což ovlivňuje místní počasí. Zatímco Seychely hlásí celoročně stejné klima, co se teplot i srážek týká, na Mauriciu je nejtepleji od října do dubna, s vyšší teplotou jde ale ruku v ruce také více dešťů. Nejvhodnější měsíce pro dovolenou na Maledivách jsou listopad až květen, kdy se dočkáte třicítek a minimálních srážek, naopak vyšší srážkový úhrn lze očekávat od června do září.

Aktivity

Nádherný průzračný oceán najdete na Seychelách, Mauriciu i Maledivách, není tak divu, že šnorchlování a potápění si užijete, ať už zvolíte to či ono. Mauricius pak stejně jako Seychely dále nabízí celou řadu vodních sportů a především oblíbený golf. Aktivně můžete žít samozřejmě také na Maledivách, jen v tomto případě zapomeňte na motorizované sporty, ty jsou kvůli ochraně korálů zakázány.

Zábava

I přestože klasické promenády jako v jiných dovolenkových destinacích na ostrovech nenajdete, nudit se večer nebudete. Na Maledivách a Mauriciu se dočkáte večerní zábavy, ať už v podobě tance, hudby nebo varietní show, v některých hotelových resortech dokonce nechybí diskotéka a kasino. Jen Seychely jsou v tomto ohledu klidnější, zpestření v podobě barbecue večere spojené s místní hudbou se obvykle koná jen párkrát do týdne.

Poznání

Chcete-li kromě odpočinku exotiku také trochu poznat, pak na Seychelách musíte vyrazit na ostrov Mahé do hor s plantážemi čaje, kávy, vanilky a skořice, do hlavního města Victoria a podmořského národního parku St. Anne. Zájezdy na Maledivy se zas neobjedou bez návštěvy hlavního města Malé, místních ostrůvků s tradiční výrobou nebo bez výletu za delfíny a plavby na jachtě kolem atolů. Mauricius nabízí krásnou podívanou v horách na vodopády a vulkanické vyvřeliny, vydat se jeepem do hor je neskutečným zážitkem.

Volit mezi těmito třemi exotickými ostrovy, není lehké, na druhou stranu máte zaručeno, že špatná volba nepadne, ať už rozhodnete jakkoliv. Mauricius, Seychely i Maledivy jsou zárukou nezapomenutelné dovolené. Navíc ve všech zemích se domluvíte bez problémů anglicky a občas je možné využít i služeb česky hovořícího delegáta, obavy z jazykové bariéry tak nejsou na místě. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?



NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.