Kam se vydat na podzim k moři? Malta zaručuje hezké počasí i bohatou podívanou

Máte pocit, že na vás padá podzimní únava? Chybí vám teplé počasí a sluníčko? Pak je ten pravý čas prodloužit si léto a vydat se na dovolenou na Maltu. Podzimní zájezd k moři vám vdechne novou chuť do života a rozšíří obzory. Co si na Maltě na podzim nenechat ujít?

img

Malta je jako stvořená pro sluncem zalitou podzimní dovolenou. Nečekejte sychravé počasí a mlhy, které jsou typické pro český podzim. Právě naopak! Podzim na Maltě je po celý den prozářen slunečným počasím s teplotami okolo 20 °C. Chladno nepocítíte ani při koupání, protože pobřeží omývá příjemně vyhřáté Středozemní moře. A co víc? Za teplem nemusíte letět přes půl zeměkoule. Let na Maltu trvá přibližně dvě a půl hodiny. Důvodů, proč volit podzimní zájezdy na Maltu je však mnohem více. 

Vydejte se do současného i bývalého hlavního města 

Přívětivé počasí přeje turistickým aktivitám, poznáváním měst a památek. Turisticky nejnavštěvovanější lokalitou Malty je hlavní město Valleta, jehož historické jádro je zapsáno na seznamu UNESCO. Městu dominuje impozantní opevnění, které tvoří základ historické pevnosti, a katedrála sv. Pavla. Jen stěží lze odolat místním uličkám, které jsou jako stvořené k večerním romantickým procházkám. Přitom ale není nutné mít strach o svou bezpečnost, stačí si pouze dávat pozor na drobné krádeže. 

Turisticky atraktivní je také bývalé hlavní město Mdina s historickým centrem a katedrálou, která je opět zasvěcena svatému Pavlovi. Zajímavostí je, že Mdina je tichým městem, to znamená, že do města platí zákaz vjezdu motorových vozidel. Živé předměstí Mdiny tvoří městská aglomerace Rabat, ve které naleznete muzea, obchody, restaurace a bary i veškeré občanské vybavení. 

Minout nesmíte ani rybářské městečko Marsaxlokk 

Mnohé turisty jistě potěší přístavní město Marsaxlokk ležící na jihovýchodě Malty. To je známé svým pestrým kulturním životem, festivaly i tradičními trhy, ty se konají každou neděli dopoledne. Na trhu naleznete nepřeberné množství zboží, od ovoce a čerstvých ryb přes šperky a rukodělné výrobky až po levné oblečení. Pravou tržní atmosféru dotváří typické smlouvání o ceny. Trh je natolik atraktivní a vyhlášený, že spojení z hlavního města Valetty do rybářského městečka Marsaxlokk zajišťuje přímá autobusová linka. Více turistických informací poskytne průvodce pro Maltu. 

Rybářská osada potěší oko každého fotografa. Vyhledávaným cílem fotografů jsou pestrobarevné rybářské bárky, nazývané luzzu. Jejich pestré zbarvení dokonale vynikne na třpytící se mořské hladině. Kompozici navíc dotváří všudypřítomné rybářské sítě i samotní rybáři. Zajímavostí je, že rybářské loďky luzzu mají na přídi nakreslené oči, které rybáře chrání před nebezpečím číhajícím v moři.   



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?