Jak se efektivně zbavit vrásek?

Ačkoli v mládí vrásky příliš řešit nemusíme, s přibývajícím věkem nám mohou začít dělat starosti. Na druhou stranu se jich lze poměrně efektivně zbavit a nemusí to být zase tak složité.

img

Jak se tvoří vrásky a mýty o nich

Vrásky jsou vlastně záhyby v kůži, které jsou součástí přirozeného procesu stárnutí. Jenže vzhledem k tomu, že všichni chceme vypadat mladší, jsou aktuálně považovány za problematické a většinou se jich chceme zbavit. Nejprve se ale zaměřme na to, jak se tvoří vrásky a mýty o nich. Důvodů vzniku může být mnoho. Některé jsou totiž zapříčiněny stárnutím pleti, další dehydratací pokožky a existují i mimické vrásky, které vznikají v důsledku smíchu, mračení nebo mhouření očí.

Na vznik vrásek má vliv nepitný režim, přílišná konzumace tučných jídel, kouření, nadměrné pití alkoholu, špatná péče o pleť, ale také stres. Ten totiž může zapříčinit hormonální nerovnováhu, která snižuje schopnost těla udržovat dostatečnou hydrataci. Důsledkem pak může být vrásčitá a méně elastická kůže. O vzniku vrásek existuje také mnoho mýtů. Tak například se říká, že jejich tvorbu mohou zastavit drahé krémy. Pokud při nákupu využijete slevy na Notino.cz, případně do dalších obchodů, můžete si sice i drahé přípravky pořídit levněji, nicméně cena skutečně není rozhodující faktor. Důležitější jsou obsažené látky (viz níže). 

Podstatný je zdravý životní styl

Z předešlých řádků je zřejmě patrné, jako účinně bojovat proti vráskám. Velmi důležitý je zdravý životní styl, což je vlastně účinná prevence jejich tvorby. Měli byste tedy dodržovat pitný režim, vyhýbat se co nejvíce tučným jídlům, samozřejmě nekouřit a nepít alkohol často a v nadměrném množství. Toto vše má totiž mj. negativní vliv na hydrataci. Ideální se je také vyhýbat stresovým situacím, ačkoli přemíra stresu nedílně patří k moderní společnosti. Naštěstí však můžete učinit ještě další kroky, jež mohou mít rovněž výrazný efekt.

img

Roli hrají i faktory prostředí

Na tvorbu vrásek mají vliv i sluneční paprsky, proti jejichž nadměrnému působení byste se tedy měli bránit, a to např. ochrannými krémy. Na druhou stranu svit slunce je přirozený a podstatný zdroj vitamínu D, takže byste se mu rozhodně neměli vyhýbat. Nadměrné opalování bez ochrany pleti ovšem samozřejmě škodí a důsledkem mohou být i závažná onemocnění. Ochranné krémy je v každém případě vhodné používat i v průběhu zimních měsíců, kdy dochází k vysoušení pokožky vlivem chladu, což má opět negativní vliv na hydrataci.

Správná péče o pleť

Negativní vliv na pleť mají i nečistoty, které se na ni dostávají díky make-up, proto je důležité správné odličování. Používat je možné rovněž různé hydratační přípravky, případně produkty pro čištění a regeneraci pokožky. V současné době si navíc můžete pořídit celou řadu prostředků, které vám mohou pomoci zbavit se vrásek. K dispozici máte různé krémy, případně pleťová séra, jež působí v hlubších vrstvách kůže. Zakoupit si navíc lze i náplasti, což je poměrně nové řešení proti vráskám. 

img

Co by měla obsahovat kosmetika proti vráskám?

Výše už jsme zmínili, že drahé přípravky rozhodně nemusí být nejlepším řešením proti vráskám, neboť záleží především na jejich složení. Podstatná je kyselina hyaluronová, která pozitivně ovlivňuje elasticitu tkání, neboť pomáhá udržet vodu v pokožce. Přirozeně se přitom ztrácí dehydratací, takže byste ji pleti měla dodávat. Mezi další důležité látky patří retinol a kolagen, jež se účinně podílejí na zdraví pokožky. Důležitý je rovněž koenzym Q10, jehož obsah klesá s přibývajícím věkem, ale třeba také vitamín C, tedy silný antioxidant, který chrání buňky před působením volných radikálů. 



Komentáře

karade
Řekla bych že ten stres je asi nejhorší na celkově zdravotní stav.. mastičky sice pomůžou ale je dobré problémům předcházet a neřešit až následek.. hledat problémy a řešit je
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?