Jak na domácí barvení vlasů?

Bojíte se domácího barvení vlasů, protože si myslíte, že to nezvládnete? Dáte na rady kadeřníků, kteří tvrdí, že barvy z drogerie vlasy ničí? Nemůžete všemu věřit, i doma si můžete vytvořit krásnou barvu, aniž byste vlasy poškodili. Poradíme vám, jak.

img

Shutterstock

Domácí barvení ? přeliv na vlasy

Důležitá otázka: opravdu barvy z drogerie ničí vlasy? Samozřejmě kadeřníci toto raději říkají, protože kvůli své práci potřebují, aby jim chodili zákazníci na barvu do salonu. Berte tedy tyto rady s rezervou. Všeobecně je lepší se podívat na dražší barvy, mnohem větší výběr této kosmetiky je na různých e-shopech s dražší kosmetikou. Jakákoli barva vlasy zatěžuje víc než třeba přeliv. A je jedno, jestli jde o barvu od kadeřníka nebo z drogerie, samozřejmě tzv. no name značky nemusí vždy znamenat kvalitu. Pokud si tedy nechcete příliš zatížit vlasy, vyberte si přeliv, který vydrží například 24 umytí. Výhodu mají ti, kteří chtějí zdůraznit odstín svých vlasů nebo mu dát tmavší tón, u zesvětlení toto neplatí. U přelivů pak existují i různé odstíny, které můžete mít experimentálně jen na chvíli, populární jsou barvy pastelových barev růžové, oranžové, fialové, pak tu máme i větší odvázanost v podobě modré, zelené. Existují však i různé tónovací barvy nebo alespoň barvy bez amoniaku, jež vlasy šetří.

img

Notino

Vymývací barva na vlasy

Dnešní vlasová kosmetika poskytuje opravdu široké rozpětí přípravků, s nimiž docílíte skvělých výsledků. Oblíbené jsou tónovací masky na vlasy, které kštici vyživí. Anebo abyste nemuseli vlásky zatížit spoustou peroxidu, abyste dosáhli platiny, kupte si klasický blond odstín a poté si na vlasy dejte toner s modrými pigmenty. Dodají barvě chladný odstín, který se blíží platině. Vymývací barva na vlasy může být i sprej. Když si svoji kosmetickou výbavu doplníte o masky, krémy a olejíčky, jimiž budete vlasy vyživovat, nemusíte se bát, že svoji hřívu ohrozíte. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.