Hravé víkendy ve středních Čechách: Staňte se archeology pod bájnou horou Říp

Střední Čechy jsou zemí dětem zaslíbenou a možností aktivního vyžití tu najdete bezpočet. Nemůžete-li se rozhodnout, kam se za zábavou vydat, inspirujte se našimi tipy.

img

Nedaleko bájného vrchu Říp, na kterém stanul praotec Čech, se v úrodné krajině nachází HistoryPark Ledčice. Vezměte své malé objevitele a vydejte se na cestu do pravěku. V areálu na vás čeká celá řada činností, které prověří zručnost vás i vašich ratolestí. Vyzkoušíte si výrobu kamenné sekyrky a nástrojů z pazourků nebo střelbu z luku. V případě, kdy zvlhnou sirky, jistě oceníte novou dovednost. Trosečnické způsoby, jak rozdělat oheň, si osvojíte právě v HistoryParku. Na konci své návštěvy si nezapomeňte vyrobit vlastní originální prehistorický suvenýr, který vám bude tento zážitky nabitý den připomínat.

Muzeum technických hraček Velvary

V královském městě, jehož povýšení dodnes oplývá tajemství, naleznete muzeum, při jehož návštěvě se přenesete do dětských let. Sbírka obsahuje mechanické hračky poháněné strojkem na klíček, parním strojem nebo elektromotorem z let 1840–1960. V muzeu naleznete také dílničku s jednou z nejoblíbenějších českých stavebnic – Merkurem, nebo dětskou dopravní kancelář Československých drah.

Zoopark Zelčín

Odpočinout si po archeologických vykopávkách můžete v zooparku nedaleko královského Mělníka. V kontaktním zooparku se děti seznámí s domácími zvířaty, která si mohou pohladit i nakrmit. Zapůjčte si raft a užijte si nevšední zážitek na řece Vltavě. Nebo si zahrajte se svými dítky na indiány a ubytujte se na farmě v tee-pee stanech.

Hravý víkend zakončete návštěvou zámku Veltrusy a jeho rozsáhlého anglického parku s řadou menších staveb, nebo zavítejte na zámek Nelahozeves, kde se po celý rok koná řada akcí pro rodiny s dětmi.

Více informací a tipů na výlety najdete na www.strednicechy.cz 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.