Dubaj je zárukou teplého počasí po celý rok. Kdy se vydat na dovolenou do Emirátů?

V Dubaji panuje krásné počasí celoročně. Najdou se ale měsíce, kdy je vhodné přibalit do kufru teplejší svetr, a stejně tak i měsíce, kdy se dočkáte neskutečné výhně, že je zapotřebí zapomenout na poznávání místních zajímavostí. Kdy je nejlepší čas na dovolenou v Dubaji?

img

Zatímco léto láká na nízké ceny zájezdů, podzim a jaro na příjemné teploty. Do Dubaje se můžete vydat po celý rok, dobré je jen zohlednit, co od zájezdu očekáváte, ať vás počasí nepřekvapí. 

Jaké měsíce jsou nejlepší pro dovolenou v Dubaji? 

V Dubaji je teplo po celý rok, avšak není teplo, jako teplo. Zatímco v průběhu jara, podzimu a zimy panují teploty dosahující 30 °C, v létě to pod třicet nespadne ani v noci. Nejvíce se zájezdy do Dubaje prodávají na únor a březen, v těchto měsících je v zemi příjemných 25 až 28 °C. Počasí ideální ke koupání i k poznávání místních krás. 

Pokud dáváte přednost chladnějšímu počasí, pak se do Dubaje vydejte v lednu, kdy se průměrné denní teploty vzduchu pohybují kolem 23 °C, stejných teplot dosahuje i voda. Obavy z toho, že byste se v lednu nevykoupali, tak nejsou na místě. 

Naopak úplně nejtepleji je v Dubaji od června do září. V těchto měsících není výjimkou, že teploměry ukazují i k 50 °C. I přestože počasí rozhodně není nic pro turisty s dýchacími problémy, astmatiky nebo kardiaky, i v létě se najde mnoho cestovatelů, kteří se nenechají extrémními teplotami odradit a vyrazí na dovolenou nejen do Dubaje, ale i dalších Emirátů, jako jsou Fujairah, Abú Dhabí, Sharjah nebo Ras Al Khaimah. 

Kde se zchladit v Dubaji? V bazénu i na sjezdovce 

Léto v Emirátech je pro skutečné milovníky tepla, na druhou stranu právě extrémní teploty vám zaručí příznivé ceny zájezdů. A obavy z toho, že se v letních měsících v Dubaji neosvěžíte, rozhodně nejsou na místě. Zatímco ve většině zemí Evropy se lze setkat v hotelech s vyhřívanými bazény, v Dubaji je mají chlazené. 

Navíc zchladit se můžete také v oblíbeném lyžařském areálu Ski Dubai, které se nachází v obchodním centru Mall of Emirates. O zimní radovánky tak není nouze po celý rok. Kromě nákupního centra je toho ale mnohem více, co vidět v Emirátech

V Dubaji nesmíte minout nejvyšší budovu světa Burj Khalifa, v Abú Dhabí největší krytý zábavní park Ferrari World, ve Fujairah nejkrásnější pláže a v Ras Al Khaimah muzeum s archeologickými nálezy nebo velbloudí závody. 

Nejen Dubaj, ale i celé Spojené arabské emiráty jsou cestovatelům otevřené po celý rok. Pokud tak přemýšlíte, kam se v brzké době vydat, co vidět, co zažít, a zároveň se schovat před vlezlou zimou v Česku, jsou Emiráty skvělou volbou. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?