Dřevěné nádobí se vrací zpět v plné slávě

Dřevěné nádobí není žádnou novinou na trhu. Je ale pravdou, že potřebuje trochu jinou péči, než klasické nádobí, které běžně používáte v kuchyni.

img

Pokud se podíváte hlouběji do historie, tak můžete vidět, že dřevěné nádobí má skutečně dlouhou tradici a v současné době se opětovně navrací zpět do domácností, ale rovněž vybraných restaurací. Tento přírodní materiál je skvělý i v tom, že neobsahuje žádné toxické látky, které by se přirozeně mohly dostat i do pokrmů. Navíc se mu nesmí upřít i jeho krása a jedinečnost. Pro někoho je to možná zcela nepřirozené, ale to ještě nevyzkoušel, jak moc dobře se z něho jí. Na druhou stranu dřevo v kuchyni není zase až tak cizí. Vždyť běžně používáte různá prkénka, vařečky, existují různé pomůcky na jídlo i vaření, které jsou v kombinaci se dřevem a dokonce se podávají na některých místech již celodřevěné příbory. Není pochyb, že taková dřevěná miska bude příjemným doplňkem.

České dřevěné misky

Na trhu si lze pořídit dřevěné misky, které se vyrábí ručně a pochází z českých dubů. Ty jsou známé jako nejkvalitnější dřevina, která u nás vůbec roste. Jsou různé průměry misek a tak se dají velmi prakticky pořídit kompletní sady. Misky jsou určeny k běžnému stravování a nemusíte se rozhodně obávat styku s potravinami. Jsou totiž ošetřeny voskovým olejem, který má certifikát pro styk s potravinami. Vydrží skutečně dlouhou dobu, avšak stále se jedná o přírodní materiál a tak je zapotřebí se vyhnout myčce, která je nevhodná pro jejich údržbu. Poté by se mohl materiál sám o sobě různě deformovat, prohýbat nebo dokonce i praskat.

Největší nepřítel dřevěného nádobí je myčka

Dřevěné nádobí do myčky rozhodně nedávejte, pokud nechcete, aby se vám zničilo. Nesvědčí mu dlouhý pobyt v horké vodě a páře. Ničí ho i agresivní prostředky a sůl. Mytí dřevěného nádobí v myčce by mohlo vyústit k tomu, že se jeho povrch začne deformovat, prohýbat, kroutit nebo praskat.

img

Výhody dřevěných misek

  • V první řadě je velkou výhodou dřevěného nádobí přirozená antibakteriální vlastnost.
  • Dřevěné misky určené na jídlo se především spojují se zdravou kuchyní, kdy se při styku s potravinami neničí žádné vitamíny nebo prospěšné zdravé látky. Pro zdravé stravování jsou poté první volbou.
  • Je celkově odolnější než klasické nádobí nebo plast.
  • Ovšem co se jim nesmí upřít, to jsou izolační vlastnosti, kdy podávané jídlo vydrží delší dobu teplé. 
 Jak vidno, je námi nabízená SEO optimalizace něco, co byste si neměli nechat ujít. 


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.