Dovolená mezi horami a Jadranem. Letošní prázdniny na Makarské!

Dlouhé a sluncem zalité pláže ve stínu borovic, překrásné bílé oblázky a Biokovo, nejvyšší pohoří na pobřeží chorvatského Jadranu. To jsou hlavní poznávací znaky Makarské riviéry, oblíbené dovolenkové destinace. Kde se na Makarské ubytovat?

img

Baška Voda 

Přístavní městečko Baška bývalo rušnou obchodní, rybářskou a zemědělskou lokalitou, dnes je pro své průzračně čisté moře, piniové lesy a oblázkové pláže populární turistickou destinací. Najdete ho deset kilometrů severozápadně od Makarské a zamilujete si ho především pokud vyhledáváte pobyty v poklidném prostředí. V malebném městečku vás nic jiného než naprostý klid nečeká, rušná Jadranská magistrála vede v kopcích nad ním a turisty tak během letní dovolené neobtěžují žádné kolony aut. Kromě toho je oblíbené letovisko Baška Voda proslulé pěstováním révy, olivovníků, fíkovníků, jejichž plody najdete v jídelních lístcích místních restaurací. Perfektní zázemí během dovolené v Bašce vám poskytne jakékoliv ubytování Chorvatsko

Makarská 

Slunné a živé srdce Dalmácie vás naláká na rozlehlou oblázkovou pláž, všudypřítomné palmy, romantickou promenádu i na pohoří, které dotvářejí zdejší scenérii. Borové lesíky, které sahají až k plážím, příjemné podnebí a nekonečné možnosti zábavy proměňují Makarskou v ideální prázdninové místo, které si užijí partičky přátel, zamilované páry i rodiny s dětmi. Můžete tu totiž dělat naprosto cokoliv – sportovat na suchu i ve vodě, bavit se v barech, nebo jen odpočívat v zdejších lázních. Mezi apartmány Chorvatsko si navíc vyberete přesně takový, jaký bude vyhovovat vašim požadavkům a preferencím. 

Gradac 

Nejjižnější místo Makarské riviéry a oblíbené turistické letovisko nabízí vše, co potřebujete k ideální dovolené: dlouhé oblázkové pláže, průzračné moře, živé nábřeží i spoustu moderního ubytování. Nejjižnější bod Makarské riviéry se rozkládá na úpatí horského pásma Rilić a vy tak můžete pohodovou dovolenou strávit lenošením na pláži i procházkami po okolních kopcích. Zapomenout byste neměli na návštěvu unikátní soustavu šesti krasových, navzájem propojených jezer, která se nachází jen kousek odtud. 

Do Chorvatska se tradičně jezdí autem, využít můžete ale i některý z autobusových či vlakových spojů, do větších chorvatských měst navíc míří také pravidelné aerolinky. Před cestou si nezapomeňte řádně odpočinout – využít můžete například některé ubytování v Praze



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!

NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.