Dominikánská republika: Na vlně chutí, vůní a rytmů

Dominikánská republika je po celém světě proslulá bílými písečnými plážemi a národními parky, ve kterých se můžete setkat např. s plameňáky, leguány či krokodýly. Na své si v této karibské zemi přijdou i gurmáni a milovníci kultury.

img

V Dominikánské republice na vás čeká mnoho kulinářských zážitků. Místní kuchyně v sobě odráží španělské, africké a indiánské vlivy, které se na ostrově v průběhu historie prolínaly. Typická dominikánská jídla se skrývají pod názvem comida criolla (kreolská kuchyně). Mezi nejoblíbenější patří la bandera (vlajka) z dušeného kuřecího či hovězího masa s fazolemi a bílou rýží. Tento pokrm barevně evokuje dominikánskou vlajku – bílá představuje rýži, červená omáčku a modrá barva fazole. Populární je také masová polévka sancocho a speciality z ryb, např. na poloostrově Samaná určitě ochutnejte rybu v kokosové omáčce pescado al coco

Vedle těchto pokrmů je vyhlášený také dominikánský rum z cukrové třtiny, jinak přezdívaný jako „vitamín R“. Zatímco bílý rum je základem koktejlů, zlatý a tmavý se pije čistý. Z dalších nápojů zkuste coco loco, tedy rum nalitý v čerstvě naseknutém kokosu, nebo mamajuanu. Jedná se o směs rumu, vína, medu a stromové kůry, která prý čistí játra a má afrodiziakální účinky.

Dominikánská republika patří mezi hlavní světové producenty ručně balených doutníků. Zajímá vás proces jejich výroby? Navštivte některou z manufaktur v okolí města Santiago nebo v La Romana. Baliče doutníků můžete potkat také v hlavním městě Santo Domingu. Historické centrum dominikánské metropole si rozhodně projděte a pokud se sem vydáte o víkendu, zastavte se na náměstí Plaza de España na oslavách Santo Domingo de Fiesta, kde si můžete spolu s místními zatančit tradiční merengue a bachatu.

Další tipy se dočtete na stránkách www.GoDominicanRepublic.cz. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.