Chcete získat nejlevnější půjčku? Držte se následujících 5 rad

Potkat to může každého. Úraz, dlouhodobá pracovní neschopnost, dluhy anebo nečekaný výdaj, na který z rezerv zkrátka nezbývá. Drtivá většina těch, kterým chybí peníze, žádají o pomoc banku. Banky se ale obecně vyznačují velmi přísnými pravidly při posuzování jednotlivých žádostí.

img

Abyste půjčku u nich získali, musíte mít poměrně vysoký a stabilní příjem a naopak nemít žádné závazky z dřívějška. Bohužel ne každý tyto podmínky dokáže splnit. A tak končí řada žádostí zamítnutím. Co dělat v takovém případě? Řešením jsou nebankovní půjčky. Abyste ale nenaletěli podvodníkům a získali pokud možno tu nejvýhodnější nabídku, držte se následujících 5 rad.

Pouze známé a ověřené společnosti

Drtivá většina společností, které poskytovaly nebankovní půjčky, nezískala licenci a musela svou činnost ukončit. V současné době je na našem trhu zhruba 150 nebankovních poskytovatelů půjček, takže je orientace mezi nimi zase o něco jednodušší. Vždy je ale potřeba sázet pouze na známé a ověřené společnosti, které na našem trhu působí již několik let. Příkladem budiž třeba známá platforma Zonky, prostřednictvím které půjčují peníze lidé ostatním lidem. Tato platforma se vyznačuje nízkými úroky, stejně jako uživatelskou přívětivostí a maximální bezpečností. 

Zapátrejte v diskuzích na internetu

Je úplně jedno, jestli si berete půjčku na auto, výstavbu nového anebo rekonstrukci stávajícího bydlení. Zkušenosti ostatních jsou v této oblasti nedocenitelné. Proto je dobré prozkoumat nezávislá internetová fóra a diskuze a zjistit si, jak si vybraná společnost stojí u ostatních zákazníků. Pokud v diskuzích převažuje kritika, je dobré poohlédnout se po jiném poskytovateli půjčky.

Srovnávejte

Ačkoli je nabídka půjček na českém trhu díky nedávné regulaci notně osekána, stále může být obtížné se v jednotlivých nabídkách bezpečně zorientovat. Pro tyto případy je dobré využít praktických srovnávačů a online kalkulaček, jako jsou pujcky.cz, pujckyhned.cz, coolpujcky.cz a nebo uspory.cz, prostřednictvím kterých najdete společnost, která vám půjčí s nejnižším úrokem. Obvykle je nutné zadat do kalkulačky parametry jako objem půjčky a datum splatnosti, na základě čehož pro vás nezávislý srovnávač najde nejvýhodnější nabídku.

Úrok není všechno

Vybíráte půjčku pouze na základě úroku? Chyba! Mnohem lepší vypovídací schopnost má hodnota RPSN, která říká, jak vysoké jsou roční procentní náklady. Do těchto nákladů se ovšem započítávají kromě úroku také další poplatky (například poplatek za chválení, vedení úvěrového účtu, předčasné splacení, pojištění apod.) Problém ovšem může nastat u tzv. mikropůjček, kde je hodnota RPSN poměrně zkreslená.

Ve smlouvě se dozvíte mnohé

O drtivou většinu půjček můžete zažádat pěkně z pohodlí vašeho domova. Bez podepsané smlouvy bude ale vaše žádost neplatná. Ještě před tím, než smlouvu nadobro podepíšete, důkladně si ji přečtěte, případně si ji vyžádejte k domácímu prostudování. Pokud ve smlouvě něčemu nerozumíte, nebojte se zeptat. Stejnou pozornost věnujte také obchodních podmínkám společnosti.

S rozhodnutím nespěchejte

Naléhá na vás věřitel a tlačí do rozhodnutí? Pak mějte na paměti, že s rozhodnutím nemusíte vůbec spěchat. Nově nastavené podmínky dávají žadateli 14 denní lhůtu na rozmyšlenou, po kterou mu musí poskytovatel nebankovní půjčky garantovat navržené podmínky. Žadatel tak může nabídku porovnat s ostatními subjekty a na základě tohoto srovnání se rozhodnout pro tu nejvýhodnější půjčku.

Praktické rady závěrem

Půjčka je dobrý sluha, ale špatný pán. Pamatujte na to ještě před tím, než o ni zažádáte. Důkladně si propočítejte, zda budete schopni jednotlivé splátky hradit včas a jak budete postupovat v případě výpadku příjmu. Finanční experti a analytici se shodují na tom, že ideální je, pokud budete mít rezervu o objemu šesti po sobě jdoucích splátek. To pro případy dlouhé a vleklé nemoci či dalších výpadků příjmů. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!