7 zajímavostí o kreslení, o kterých jste dosud neměli ani tušení!

Malování a kreslení je součástí našeho života. Ruku na srdce, komu z Vás se ještě nestalo, že se přistihl při čmárání na papírek? Z čar vznikl obrázek. Nevědomky. Kreslení nás uklidňuje. Pro někoho je odpočinkem, pro jiného možná povoláním. Co jste o něm ale doteď netušili?

img

Kreslit se může naučit každý!

Teď určitě říkáte, že to není pravda. Je potřeba talent a s tím se buď narodíte, nebo ne. Ale to je jen mýtus. Pokud budete chtít, budete otevřeni kritice, novým věcem a budete se pilně snažit, i Vy se to naučíte.

Všechny děti mají podobné vývojové fáze kreslení

A je úplně jedno, z jaké země dítě je. Vždycky jsou na prvním místě čmáranice. Ty pak přecházejí v tvary. Následují hlavonožci, lidská postava, domy, auta, zvířátka. 

Kreativní tvoření odbourává stres

I když jen čmáráte nebo vybarvujete, dojde k uvolnění endorfinů. Ty jsou zodpovědné za pocit štěstí a radosti. Zbavíte se negativních emocí, uvolníte se, načerpáte nové síly. Proč myslíte, že jsou tolik populární omalovánky pro dospělé?

Tvorba zvyšuje mozkovou kapacitu

Při kreslení a malování totiž trénujete svou představivost a kreativitu. Zapojujete jinou část mozku než při běžných každodenních činnostech. 

Předmět, který kreslíte snáz přenesete na papír, když si ho změříte

Jak? Postačí Vám tužka nebo špejle, s jejíž pomocí přenese z určité vzdálenosti poměry na papír. Jen zkušení malíři si troufnou malovat od oka. Tak se za tento trik nestyďte!

Na barvě nezáleží

Nejsou důležité odstíny, ale světlo a stín. I když předmět, který kreslíte je ve skutečnosti červený, Vy ho budete kreslit růžový, bílý, černý. Na vině jsou odrazy světla. Důležité je najít světlá a tmavá místa a ta správně přenést na papír.

Není to jen o kreslení a malování

Existují i techniky na jejich pomezí. Kresba spočívá v liniích, malba v pokrývání plochy. Kreslíte tužkou, malujete akvarelem nebo olejem. Ale co třeba pastel? S ním můžete kreslit linie, míchat barvy i je plošně nanášet. Není to úžasné?

img

Zaujalo Vás kreslení a malování? Rádi si jen tak čmáráte, ale rádi byste této činnosti dali nějaký řád a konečný výsledek? 

Přihlaste se na kurz kreslení ve Výtvarné škole Draw Planet. Čekají tam na Vás skvělí lektoři, příjemné prostředí, zážitky, inspirace, tvorba … Osvojíte si tužku, uhel nebo akvarel a na konci si vyzkoušíte i olejomalbu. Na konci Vaší cesty kurzem bude čekat splněný sen. Obrázek, za který se nemusíte stydět. Hrdě si ho doma vystavíte nebo pověsíte na zeď!

Co s sebou? Vůbec nic! Veškeré materiály a pomůcky Vám během kurzu poskytneme zdarma.



Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.