6 nejlepších dominikánských pláží

Vždy je vhodný čas začít plánovat perfektní „plážovou“ dovolenou. Dominikánská republika s panenskými plážemi a ostrovy je mezi karibskými destinacemi ideálním útočištěm. Nechte se inspirovat a podívejte se na náš seznam nejlepších pláží Dominikánské republiky.

img

1. PLAYA MINITAS, LA ROMANA 

Letovisko se zlatým pískem a horké letní slunce k tomu? Zajisté. Playa Minitas leží přímo na jižním pobřeží země v La Romana. Je to soukromá pláž, která je součástí letoviska Casa de Campo, ale je možné ji navštívit i z venčí. Pláž je ideální pro rodinnou zábavu a odpočinek. Nabízí aktivity pro nejmenší a také spoustou vodních sportů, včetně plavby lodí, jízdy na kajaku či šnorchlování. 

2. PLAYA DORADA, PUERTO PLATA 

V Puerto Plata, jednom z krásných historických měst Dominikánské republiky, leží kousek ráje. Playa Dorada je možná nejslavnější pláž na severní straně ostrova, která nabízí luxusní resorty. Mnohdy můžete skočit přímo z Vašeho pokoje do modrých vod Karibiku. Pláž Playa Dorada je veřejná a její měkoučký písek a divoká voda jsou ideální pro sportovní aktivity. Zaplavte si, zajděte na ryby, šnorchlujte nebo vyzkoušejte wind či kitesurfing. 

img

3. PLAYA RINCON, SAMANA PROVINCE 

Pokud hledáte klid a pohodu, najdete ji na páži Playa Rincón. Izolovaná pláž se nachází v provincii Samaná v Dominikánské republice, na malém poloostrově směrem na severní stranu ostrova. Playa Rincón je snadno přístupná lodí z nedalekého města Las Galeras. Je to skrytý klenot a je ideální pro absolutní restart těla i mysli. Položte se na bílém písku a užijte si čistou tyrkysovou vodu a tři míle panenského pobřeží. Na pláži najdete restaurace s místními specialitami, ale all inclusive resorty nebo kluby jako na některých jiných plážích v zemi se zde nevyskytují. 

img

4. CAYO LEVANTADO, SAMANA PROVINCE 

Tento klenot nacházející se v oblasti Samaná musíte jednoduše navštívit. Cayo Levantado je malý ostrov známý také pod názvem Bacardi a je přístupný lodí z města Samaná. Celý ostrov má jen něco málo přes jeden kilometr čtvereční, ale je plný panenských pláží, které vypadají jako ze snu. Cayo Levantado má dvě hlavní pláže; jedna je veřejná s mnoha místními, autentickými bary a restauracemi a druhá je soukromá pláž pro hosty hotelu Gran Bahia Principe Cayo Levantado. 

5. BAVARO BEACH, PUNTA CANA 

Punta Cana je jednou z nejznámějších plážových oblastí s luxusními resorty v zemi. Z tolika překrásných pláží může být až obtížné si vybrat tu pravou. Je však jedna, která vyniká. Pláž Bavaro, která je v Punta Cana snad jednou z nejlepších a nejunikátnějších. „Playa Bavaro“ je sice nejlidnatější pláží v oblasti Punta Cana, ale zato nabízí neomezené množství kvalitních restaurací, barů, hotelů a obchodů, kde se Vám dostane jak luxusních služeb a zboží, tak i rovnováhu mezi cenou a výkonem. Pláž nabízí korálové útesy ideální pro šnorchlování, lodní párty, dobrodružství na kajaku a další. Pokud hledáte možnost pouze pro dospělé, podívejte se na Barcelo Bavaro Beach Hotel, kde oblečení není povinné. 

img

6. PLAYA BOCA CHICA, BOCA CHICA V neposlední řadě je potřeba vzpomenout na pláž Playa Boca Chica nacházející se v blízkosti hlavního města Santo Domingo. Rušná písečná pláž, vhodná pro rodiny s dětmi, je ideální na celou dovolenou nebo jen na jednodenní výlet ze Santo Dominga. Leží necelou hodinu od hlavního města, což z něj činí jedno z nejsnadněji dostupných pláží na jihu země. Voda je zde mělká, takže vhodná pro rodiny s malými dětmi. Sportovní fanoušci si zamilují plachtění a volejbal, který je na pláži velmi oblíbený. Tato oblast je také ideální pro výlov mořských plodů či pozorování ptáků v mangrovech La Matica. 

Ať už se vydáte do kterékoli částí země a navštívíte jakoukoli pláž, můžete si být jistí, ž těchto šest pláží je jen zlomek z toho, co Dominikánská republika nabízí. A pokud byste přeci jen chtěli zkombinovat plážovou dovolenou s nějakým vyžitím – můžete si být jistí, že tato destinace Vám kromě pláží nabídne nádhernou přírodu, jízdu na koni, sportovní aktivity, mnoho vodopádů či různé nádhernou koloniální architekturu. Takže s chutí na dovču. 

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.