5 věcí, které lidi nejčastěji odradí po první návštěvě fitness centra

Výběr posilovny je klíčovým aspektem každého sportovního plánování. Pokud se ve fitness centru nebudete cítit dobře, bude vás to demotivovat od samotného cvičení. Co návštěvníkům fitka vadí ze všeho nejvíc? Zašli jsme se jich zeptat.

1. Nepoměr ceny a vybavenosti fitness centra

Cena je často rozhodující činitel, podle kterého si člověk volí svoje fitness centrum. Vyšší cena přitom ale nemusí být vždy to, co návštěvníka fitka odradí. „Nevadí mi, pokud je cena o něco málo vyšší, ale musí tomu odpovídat vybavení fitka,“ říká policista Robert (48 let). To znamená, že kromě základních strojů na cvičení jsou v posilovně k dispozici i moderní stroje. Samozřejmostí je dostatečné množství činek (od těch nejlehčích až po ty nejtěžší pro hardcore trénink). Ve smíšené posilovně by měly být také specifické stroje a pomůcky pro ženy.

2. Nepořádek v šatnách a prostorech posilovny

I když za nepořádek jsou ve většině případech zodpovědní samotní cvičenci, zároveň si na něj hromadně stěžují. „Naprosto nepřijatelná je pro mě špinavá podlaha ve sprše. Stejně tak mi vadí páchnoucí toalety nebo třeba chybějící toaletní papír,“ popisuje svou zkušenost asistentka prodeje Lenka (26 let). Instalatér Petr (32 let) nemá pro změnu rád, když je nepořádek v prostorech posilovny: „Často se setkávám s tím, že činky nejsou na svém místě. Když si chci zacvičit s osou, musím hledat kotouče stejné váhy po celém fitku.“

3. Nepříjemný a nekvalifikovaný personál

Personál má na klienty v posilovně nemalý vliv a dokáže jim cvičení zpříjemnit nebo je od další návštěvy fitka úspěšně odradit. „Už dvakrát jsem změnila posilovnu jen kvůli tomu, že paní na recepci se na mě pokaždé doslova šklebila. Kromě toho mi tam nebyli schopní poradit, jak stroje správně používat ani jaký protein se pro mě hodí po cvičení,“ stěžuje si studentka Petra (19 let). Negativně lidé v posilovně vnímají i příliš vlezlé trenéry, kteří jim nutí své služby, ačkoliv o ně nemají zájem. Nejhorší zkušenosti mají cvičenci zejména s externími trenéry.

4. Špatný výběr hudby


Při našem průzkumu jsme narazili několikrát na to, že fitness nadšenci nejsou spokojení s hudbou, která hraje ve fitku. Někteří uvedli, že jim nevyhovuje hlasitost hudby, jiní by dokonce ocenili úplné ticho, ale převážná část návštěvníků fitness center si stěžovala zejména na nevyhovující styl hudby. „Hudba je pro mě skvělou motivací k tréninku. Pokud je hudba opravdu motivační, často díky ní posunu své hranice dopředu. V gymu, kde pouští country si prostě dobře nezacvičím,“ tvrdí grafik Honza (31 let). Co se týká hudby, je těžké se zavděčit všem. Optimální variantou je hudba určená ke cvičení, která hraje například na GYM Radio – motivační, ideální na soustředění.

5. Nevyhovující otevírací doba

Nemalému množství lidí nevyhovují fitness centra s omezenou otevírací dobou. „Musela jsem změnit své domovské fitko jen proto, že mají celoročně otevřeno jen do osmi večer. V zimě mi to nevadí, ale v létě bych musela neustále volit mezi koupalištěm a tréninkem. Prostě bych si nestihla užívat hezké letní počasí,“ vysvětluje úřednice Michaela (34 let). Nicméně podstatně větší problém představuje to, když personál fitness centra  vyhazuje cvičence už hodinu před zavírací dobou. „Několikrát se mi stalo, že mě z gymu, kde oficiálně zavírají ve 22 hodin., začali vyhazovat už před půl desátou. To mě vážně naštvalo,“ říká student Jirka (22 let).



Komentáře

Kaja87
mně například občas vadí podivné pohledy ... vím že nemám postavu modelky ale právě proto chodím do fitka
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.