5 tipů, když se vytrácí chuť na sex

Vzájemná intimita mezi partnery je důležitou součástí vztahu. Když to v sexu začne skřípat, často se to projeví i v dalších aspektech partnerského života. Pokud tyto problémy nezačnete včas řešit, mohou dokonce vést až k rozchodu či rozvodu. Jestliže tedy jeden z vás nemá dlouhodobě chuť na sex, nezavírejte před tím oči a snažte se najít co nejrychleji řešení.

1) Zbavte se stresu, zbavte se problémů

Psychická pohoda a energie je pro sexuální život velmi důležitá. Dlouhodobý stres vede k depresím a ke ztrátě libida. Těžko budete mít chuť na sex, když máte starosti. Naučte se proto relaxovat a práci nechte v práci - nenoste ji s sebou domů. 

K dobré náladě a vyplavení stresu vám pomůže třeba sport, při kterém se uvolňují endorfiny. Pro utužení vztahu je ideální, když budete sportovat spolu s partnerem. Zkuste si spolu zaběhat nebo zajít na jógu. Pak si dejte společnou sprchu, masáž a pokračování je už jen na vás.

img

Společná koupel vás zbaví stresu a naladí na správnou vlnu.

2) Ženy i muži v přechodu

V období přechodu se snižuje hladina některých hormonů (u mužů testosteronu, u žen estrogenu a progesteronu) a dochází ke ztrátě libida. Pro znovuobjevení chuti na sex vám pomohou přírodní afrodiziaka. Ženy po menopauze navíc často trápí vaginální sucho a bolestivý pohlavní styk, což lze vyřešit lubrikačním gelem

"Přišla na mě menopauza a dny, kdy jsem mívala několikanásobné orgasmy už jsou dávno pryč. Vlastně celkově mě sex už nevzrušuje, protože to teď víc bolí. Dělám to jenom abych uspokojila manžela. Takže s radostí vítám lubrikant nebo cokoliv, co mi pomůže dosáhnout orgasmu." Marie60

3) Nemoci je třeba léčit

Nejčastějšími zabijáky sexu jsou cukrovka, vysoký tlak, nemoci srdce a poruchy štítné žlázy. U žen zvyšují riziko gynekologických zánětů, které jsou příčinou bolesti při styku a nízkého zvlhčení pochvy, u mužů se častěji projevují poruchy erekce. To vše vede k tomu, že začnete sex omezovat (i když třeba jen nevědomky). Protože tyto nemoci nelze ihned a snadno vyléčit, je důležitá prevence, tedy zdravý životní styl

Za nechutí k sexu může stát také vyrážka, infekce, mykóza nebo pohlavní choroba. O těchto problémech moc lidí mluvit nechce, jenže to je špatně. Partner se musí dozvědět pravou příčinu vašeho nezájmu o sex. Že je návštěva lékaře nezbytná, snad není potřeba zmiňovat.

4) Nuda jako zabiják sexu

Pokud máte rutinní a monotónní sex, tak na něho potom nemáte ani chuť. Pro oživení jsou ideální erotické pomůcky, páry s oblibou používají např. masážní hlavice, protože kromě intimní stimulace je mohou použít i na rozmasírování ztuhlých svalů.

Tip: Soutěžte o voucher v hodnotě 3000 Kč na erotické pomůcky. Soutěž běží zde.

Okořenit postelový život můžete novými polohami, které vám umožní erotický nábytek či přes hraní rolí, tzv. role playing. Sex bude jiný, neobvyklý a to je proti stereotypu dobrá obrana. Zkuste taky sex na neobvyklých místech, třeba při procházce lesem nebo v kabinkách obchodu. Uvidíte sami, co udělá trocha adrenalinu...

"Je mi padesát a s partnerkou jsme si chtěli trochu okořenit sexuální život a znovu rozdmýchat ohně lásky. Objednali jsme si realistický vibrátor a partnerka hned po vyzkoušení říkala, že je to naprosto fantastické. Tahle hračka nám rozhodně vrátila do života vášeň." MirekT

img
Experimentujte a zkoušejte sex na neobvyklých místech.

5) Pozor na některé léky

Sexuální vzrušení výrazně tlumí antidepresiva a sedativa. Naštěstí u některých léků existují alternativy, které vliv na sexuální touhu minimalizují. Pokud tedy nemáte chuť na sex, zeptejte se doktora, zda to nemůže být vašimi léky a zda vám nemůže předepsat jiné. 

Averzi k sexu může způsobit i hormonální antikoncepce. Na vině bývají rozkolísané hladiny hormonů. Zkuste spíše gestagenní antikoncepci, která neobsahuje estrogen. Pokud změna nepomůže, můžete zkusit prášky vysadit a 2 - 3 měsíce používat jiný typ ochrany, např. kondomy. Po vysazení prášků jsou některé ženy samy překvapené, jak moc jim tlumily chuť na sex. 

Jaké je tajemství spokojeného sexuálního života?

V dnešní době plné stresu je to hlavně o zdravém těle, psychické pohodě a vzájemném porozumění. Cvičte, relaxujte, travte co nejvíce času společně s partnerem, buďte si oporou, experimentujte v sexu a nebojte se bavit o svých touhách i problémech. A pokud se náhodou objeví nějaká zdravotní překážka, nestyďte se, neotálejte a jděte co nejdříve k doktorovi. Jen tak si zajistíte, že budete stále při chuti, že vám to bude v sexu klapat a že vás to nepřestane bavit. 





Komentáře

Žakuja
Tak u mě stres moc ovlivnit nejde
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!