5 tipů, jak se zbavit tmavých kruhů pod očima

Trápí vás tmavé kruhy pod očima i přesto, že spíte doporučovaných 8 hodin denně? Prozradíme vám vychytávky, které vám pomohou v boji proti tmavým kruhům.

Vyberte si vhodný oční krém

Zásadním pravidlem při volbě očního krému je jeho lehká textura. Hutné, těžké krémy mohou dráždit citlivé oční okolí a zvyšovat pravděpodobnost tmavých kruhů. Vybírejte si proto raději lehké a gelové oční krémy, které budete používat ráno a večer. Opatrné buďte s přípravky, které obsahují retinol, AHA kyseliny (alfa hydroxy kyseliny) a vitamín C, které mohou rovněž dráždit citlivou pokožku kolem očí.

Dbejte na dostatek spánku a hydrataci organismu

I když nemůžete uplně zabránit tmavým kruhům pod očima, můžete je zminimalizovat. Základem je dostatek kvalitního spánku. Důležité je také vyhnout se všemu, co přispívá k dehydrataci organismu a vysoušení pokožky. Tím myslíme především konzumaci alkoholu a slaných pokrmů. Sklenka vína před spaním vám neublíží, ale pokud to s alkoholem přeženete, zvýrazníte své kruhy pod očima. Slaná večeře zase vyústí v opuchlé oční okolí.

Zvolte správný korektor

Pokud potřebujete schovat tmavá místa a rozjasnit pohled, vsaďte na kvalitní korektor. Opět platí, že byste se měla vyhnout hutným, krémovým texturám a volit raději lehké přípravky. Důležité je také vybrat správný odstín. Pokud se snažíte zakrýt fialově zbarvenou kůži pod očima, zkuste korektor ve žlutém odstínu. Jestliže vás trápí zarudlé oční okolí, pomůže vám přípravek se zeleným podtónem. Nicméně většina kruhů pod očima má namodralý odstín, což vyžaduje korektor broskové barvy.

Změnte spánkovou pozici

Nejen to, jak dlouho spíte, ale také pozice, ve které trávíte noc, může ovlivnit vzhled tmavých kruhů pod očima. Pokud preferujete spaní na boku nebo na břiše, měla byste vědět, že gravitace způsobuje hromadění tekutiny pod očima, což může mít za následek ty nehezké tmavé kruhy, kterých se chcete zbavit. Pokud se ráno budíte s opuchlým obličejem a trápí vás tmavé kruhy pod očima, raději se naučte spát na zádech. Pomáhá také přidat pod hlavu jeden polštář navíc.

Ochlaďte oči a používejte opalovací krém

Máte nateklé oči? Zchlaďte je. Chlad funguje velice dobře a prakticky okamžitě. Na oční okolí můžete zkusit přiložit vychlazenou kávovou lžicku, plátky okurky, kterou jste vyndala z lednice nebo vychlazené čajové sáčky. Chlad vás zbaví opuchlosti a pomůže zminimalizovat tmavé kruhy pod očima. Ultrafialové paprsky poškozují pleť a navíc přispívají k problému s kruhy pod očima, proto při pobytu na slunci vždy používejte ochranný krém na opalování. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.