5 kosmetických vychytávek z kávové sedliny

Šálek kávy je pro mnohé každodenní požitek a životabudič. Věděly jste však, že kávu můžete využít i při zkrášlování?

Zvýší lesk vlasů a podpoří jejich růst

Kromě běžného šamponování vlasů byste měla alespoň dvakrát do měsíce rozmazlit také pokožku hlavy a vyživit ji. Nemusíte si proto hned kupovat drahé přípravky, vyzkoušejte raději přírodní a voňavý prostředek na masírování pokožky hlavy. Jednoduše naneste kávovou sedlinu do vlasové pokožky a prsty lehce masírujte asi minutu. Poté opláchněte studenou vodou a vlasy umyjte šamponem. Za nějaký čas můžete zaznamenat zvýšený lesk vlasů a jejich rychlejší růst.

Oživí tmavou barvu vlasů 

Máte pocit, že už se vaše barva na vlasy omyla? Dříve než sáhnete po chemické barvě na vlasy, zkuste hnědou barvu vašich vlasů oživit jednoduchou vlasovou maskou vyrobenou z mleté kávy. Stačí smíchat jednu nebo dvě lžičky vychlazené kávové sedliny s vaším oblíbeným kondicionérem a aplikovat na umyté vlasy. Nechte masku působit přibližně pět minut a poté pečlivě smyjte vlažnou vodou.

Zjemní vaše rty

Hned při prvních známkách popraskaných rtů je vhodné zahájit léčbu. Zaručeným prostředkem na hrubé rty a prasklinky je peeling na rty. Ten si snadno vytvoříte smícháním půl lžičky kávové sedliny s půl lžičkou medu. Tento jemný, ale vysoce účinný peeling naneste na rty a krouživými pohyby jemně masírujte alespoň 30 vteřin. Zbytky peelingu odstraňte kosmetickým tampónkem. Po této proceduře si nezapomeňte rty namazat zvláčňujícím balzámem na rty.

Rozjasní vaši pleť

Na pleti se denně usazují nečistoty a toxické látky, které zanášejí póry a pokožka pak vypadá mdle a nezdravě. Skvělým pomocníkem na odstranění toxinů a hloubkové vyčištění zanesených pórů je směs kávové sedliny bohaté na antioxidanty a olivového oleje. Stačí smíchat dvě lžíce olivového oleje a dvě lžíce kávové sedliny a jemně masírovat pokožku obličeje. Vyhněte se však oblasti očí. Poté nechte masku působit ještě půl minuty a zbytek odstraňte vlhkým hadříkem.

Sníží viditelnost celulitidy

Plavková sezóna se blíží a je zapotřebí zaměřit se na zminimalizování pomerančové kůže. S tím vám může výborně pomoci exfoliační peeling. Ten si můžete jednoduše vytvořit doma smícháním stejného dílu kávové sedliny a kokosového oleje. Touto směsí poté masírujte problémové partie, jako jsou stehna a boky. Kofein v kávové sedlině pomůže odvodnit pokožku a krouživé pohyby stimulují krevní oběh, což přispívá k pevnější pokožce.



Komentáře

avoir
velice zajímavé, určitě návody vyzkouším....děkuji olga
sarlotka1
Káva na vlasy - to jsem nevěděla. Vyzkouším.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.