5 důvodů, proč bychom měli spát nazí

Pokud si chcete spánek užít a vyždímat z něj maximum, odložte své svršky. Podle odborníků na zdravý spánek je nahota přesně to, co člověk potřebuje k tomu, aby se vyspal dorůžova a byl plný energie. Spaní bez pyžama je zkrátka zdravé a navíc prospívá vztahům.

1. Tělo dokáže lépe regulovat teplotu

Během spánku dochází k poklesu tělesné teploty. Budete-li spát nazí, tělo dokáže mnohem lépe  vaši teplotu regulovat a kromě toho dokáže samo určit, kdy je připraveno usnout, i kdy je ideální čas se probudit. Díky správné regulaci tělesné teploty bude váš spánek hlubší, kvalitnější a nebudete se během noci budit. Ráno se budete cítit svěží, krásnější, spokojenější a plní energie.

2. Spaní bez oblečení umí zrychlit metabolismus

Jak bylo zmíněno v bodě 1, spaní bez svršků dopomáhá k lepší regulaci tělesné teploty. Díky snížení tělesné teploty dochází ke zrychlení metabolismu a efektivnějšímu spalování kalorií. Zvyšuje se také produkce růstových hormonů. Naopak dochází ke snížení hladiny hormonu kortizolu, jehož vysoká hladina není vítáná – způsobuje vysoký krevní tlak, brzdí hubnutí.

3. Konec bakteriálním infekcím

zoom

Mnoho žen si nedokáže představit, že by se musely vzdát svého oblíbeného pyžama nebo sexy noční košilky. Pokud se ale naučíte spát nahá, můžete tím úspěšně zabránit kvasinkovým a bakteriálním infekcím, kterým se daří v teplém a vlhkém prostředí. Nahota pomůže pokožce volně dýchat, proto spěte nahá co možná nejčastěji. Když vám bude zima, oblékněte si hřejivé ponožky.

4. Nahota při spánku podporuje produkci spermií

Podle průzkumů jsou na tom muži s nahotou v posteli lépe než ženy. Nahota je pro ně přirozená. Na rozdíl od žen nejsou tolik rozpačití. Jakou hlavní výhodu představuje pro muže spaní na Adama? Je u nich podpořena produkce kvalitních spermií. Mužský šourek by měl mít teplotu 35 až 35,5 °C, což je jen o něco méně než má zbytek těla. Pokud je dlouhodobě přehříván, pak se to odráží na kvalitě spermií. Nahota u mužů je v tomto případě víc než prospěšná.

5. Spánek v nahotě prospívá vztahům

Pokud stále váháte, jestli je pro vás spaní v nahotě to pravé, možná vás přesvědčí skutečnost, že doteky kůže na kůži uvolňují v mozku oxytocin, tzv. hormon lásky, který zlepšuje emocionální vazby a prohlubuje důvěru ve vztahu. Zároveň díky těmto dotekům dochází k posílení imunitního systému, stabilizaci kortizolu a snížení krevního tlaku – o tom už tady byla jednou zmínka. Proto neváhejte, odhoďte svršky a vzájemně se k sobě přitulte.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?