5 chyb, kterými zhoršujete své akné

Nevzhledné pupínky na obličeji jsou noční můrou většiny žen a dívek. Poradíme vám, čemu se vyvarovat, abyste se vyhnuli jejich výskytu.

Nedostatečná hygiena pleti

Pokožka je celý den vystavena faktorům, které jí neprospívají. Ať už jsou to nečistoty, které na ni nanesete, když se pleti dotýkáte, pot ze cvičení nebo všechna ta líčidla (zvláště, pokud se nestihnete na noc odlíčit). Dermatologové doporučují jedincům, kteří trpí na akné, aby si pleť důkladně čistili dvakrát denně, nikoli jen jednou před spaním. Důležité je také se vždy ujistit, že jste pleť odlíčila dokonale a zbavila ji všech nečistot a nánosů líčidel.

Nadměrné čistění pokožky

Nic se nemá přehánět. A přehnaná hygiena může být pro pleť stejnou zkázou jako ta nedostatečná. Pokud si neustále obličej myjete v dobré míře, že jen tak zamezíte ucpávání pórů a výsevu nežádoucích pupínků, měla byste vědět, že příliš intenzivní a časté čištění pleti může pokožku velmi vysušit a narušit její ochranný film. Pleť se vyšušení bude bránit produkcí nadměrného mazu, který ve výsledku přispívá ke vzniku akné.

Vyhýbání se hydratačním krémům

Možná se domníváte, že vaše pokožka je už dostatečně mastná sama o sobě a nanášení krému by problém s akné mohlo ještě zhoršit. Jenže podle výsledků kosmetických studií dobře hydratovaná pleť má menší sklony k výskytu akné. I když máte mastnou plet, nemělo by vás to odradit od používání hydratačního krému. V případě mastné pleti se však vyhněte těžkým, krémovým přípravkům a raději se zaměřte na hydratační gely a séra.

Používání velkého množství přípravků

Kosmetické a dermatologické společnosti se předhánějí v nabídce výrobků určených pro čištění aknózní pleti a dalších přípravků pro problematickou pleť. V té záplavě produktů, které slibují dokonalou pokožku bez pupínků, je těžké vybrat si ten pravý a tak si mnohé z nás v touze po krásné a hladké pleti pořizují další a nové úžasné přípravky. Nicméně odborníci doporučují držet se jednoho či dvou přípravků a nenanášet na pleť zbytečně moc různých výrobků.

Špatné stravování

Pro udržení zdravých orgánů – a kůže je největší lidský orgán – je správné stravování naprosto klíčové. Naše pleť je často odrazem našeho vnitřního zdraví a to, co jíme jí může buď ublížit nebo pomoci. Pokud toužíte po čisté pleti, kterou nehyzdí ošklivé pupínky, měla byste se vyhnout sladkým a zpracovaným potravinám. Raději si vybírejte protizánětlivé potraviny, jako jsou listová zelenina, bobulovité ovoce a brokolice, které vám pomohou k udržení zářivé pleti bez nehezkého akné. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.