Dárek nebo urážka? 3 velká PROČ se slevami zacházet obezřetně

Sleva je kouzelné slovíčko, na které mnoho z nás slyší i ve spánku. Pokud však koupíte ve slevě dárek, obdarovaný si může myslet, že na něm šetříte. V horším případě se urazí, že vám nestojí ani za trochu snahy, nebo že pro vás zřejmě dost neznamená. Jakým lákadlům se vyplatí raději vyhnout a proč?

img

1. Sleva, můj denní chleba

Nedostatek fantazie, času nebo úsilí? V takové chvíli vás možná napadne zaběhnout do nejbližšího supermarketu. A zrovna mají v akci to dárkové balení salámů, na které jste koukali před týdnem! Hezky vystavené tak, aby jej žádný zákazník nepřehlédl. Jistě, je to výhodná koupě, která vám ušetří peníze. Určitě však nejste jediní, kdo kolem této vystavené slevy pravidelně prochází při běžných nákupech. Chodí obdarovaný nakupovat do stejného obchodu? Faux pas se jistě nevyhnete. Ani stržená cenovka nedokáže zatajit, že nakupujete ve slevové akci. Dáváte tím najevo, že vám na obdarovaném nezáleží nebo že jste na jeho dárek úplně zapomněli a vzali zavděk první zbytečností, co se namanula. A ještě jste na ní škudlili. 

2. Slevové portály

Využívat slevové portály jako Slevomat, Slevín či SlevaDnes není nic špatného. Občas na nich můžete narazit na opravdu výhodné koupě – a kdo z nás sem tam rád neušetří nějakou korunu? U každé slevy se však vyplatí zvážit dvě věci. Zaprvé, je to opravdu sleva? Jak se učíme dnes a denně, nevyplatí se věřit všemu, co se dočtete na internetu. Každou slevu je tak radno si prověřit. Bohužel fakt, že některé společnosti nastaví původní cenu dramaticky vysoko a v „akci“ tak prodávají produkt za jeho běžnou cenu, není ojedinělý.  Nejvíce obezřetné byste měly být při masových akcích typu Black Friday. 

Zadruhé, před předáním dárku je nutno zvážit vhodnost situace. Darovat šéfovi poukázku ze slevového portálu zřejmě bude spíše trapné, naopak využití slevové akce na masáž může být vhodným způsobem rozveselení kamarádky. Dobrá hospodyňka pro pírko možná i přes plot skočí, jistě však nechce být známa jako ta, která na všech kolem šetří.

Je však třeba odlišit slevové portály, které prvoplánově nabízí slevy, od ostatních internetových portálů. Darování voucheru na degustaci do kolegova oblíbeného baru nebo wellness odpočinek pro prarodiče ze zážitkového portálu může být naopak trefou do černého. 

3. Slevové poukázky

Darovat někomu slevu je horší než nedarovat nic. Představte si, že by vám někdo daroval půlku televize či jednu nohu od stolu. Buď doplatíte něco, o co možná ani nestojíte, nebo nemáte nic. Dárky, které vyžadují další investici, hrubě ztrácejí na hodnotě. Trochu lépe na tom jsou poukázky s nahraným obnosem na útratu. Pokud darujete poukázku proto, že se bojíte, že šlápnete vedle, oblečení nebude sedět či už jste bez nápadu, zkuste si alespoň pořádně promyslet, čeho se poukaz bude týkat. Vhodné je zvolit v oblíbený obchod či restauraci.

img

Kam tedy pro vánoční dárky?

Možná máte pocit, že je veškerý shon a stres kolem vánočních dárků oprávněný a vybrat ten pravý je velká věda. Není! Stačí jen zvolit správný přístup. I slevy se dají o Vánocích využít, je však třeba k nim přistupovat střízlivě a s rozmyslem.  Ať jste v koncích či teprve na začátku, velkým vánočním pomocníkem mohou být zážitkové portály. Dost bylo darování zbytečností, které skončí v lepším případě zapomenuté na dně skříně, v horším na smetišti. Darováním zážitku zajistíte vzpomínku, která vydrží třeba i na celý život. Zážitek je také ideálním dárkem pro ty, kteří už „mají všechno“. 

Není proto divu, že jsou zážitkové portály stále vyhledávanějším místem pro nákup nejen vánočních dárků. Jedním z nich je portál Stips.cz, na kterém můžete vybírat z širokého spektra zážitků. Najdete zde to nejlepší od adrenalinových a sportovních akcí až po odpočinkové procedury a rodinné zážitky. 

img

Když vás trápí nerozhodnost

Virtuální realita nebo zážitek v simulátoru? Klasická únikovka nebo venkovní? Masáž nebo profesionální focení? Občas se zkrátka stane, že si nemůžete vybrat. Proto Stips.cz přichází s revoluční novinkou – nechte obdarovaného, ať si vybere sám! Na dárkovou kartu můžete nahrát až 10 zážitků, přičemž platíte pouze jeden. Pak už je na obdarovaném, který z nich se rozhodne využít. Čím více dárků na výběr, tím větší šance, že se trefíte. Shánění vánočních dárků nikdy nebylo snazší! 😊 






Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?