10 zajímavostí o říčních perlách: Tohle jste dosud netušili!

Na počátku jen zrnko písku a ve výsledku zázrak přírody. Ano, to jsou perly! První zmínky o nich pochází z Číny, Egypťané ve starověku se s nimi nechali pohřbívat a Islám je pokládá za symbol dokonalosti. A jaké další tajemství perly skrývají?

1. Říční perly mají přirozeně nejrůznější tvary a barvy

Říční perly jsou známé svou širokou škálou barev a tvarů. Každá z nich je originál a najít dvě podobné perly je opravdu těžké. Říční perly jsou oblíbené díky svým přírodním nedokonalostem, které jim dodávají ještě větší tajemnost. 

2. Perly mají různé významy, záleží na Vašem znamení

Perly jsou spojovány hned s několika znameními. Rakům vnáší do duše pocit bezpečí a pomáhají jim k vyrovnání se sami se sebou. Pro Blížence jsou perly uklidňující a chrání je před negativní energií. Váhám pomohou hlavně v mezilidských vztazích a v rozvoji osobnosti. 

3. Perly přivolávají štěstí a zdraví. Někdo ale říká, že i smutek

Co pověra, to jiný význam perly. Nejčastěji jsou říční perly označovány jako symbol štěstí, zdraví a ženskosti. Pověry ze starověkého Řecka a Říma naopak říkají, že perly jsou proměněné slzy bohů a proto jsou symbolem smutku a neštěstí. 

4. Dle pověry se perly nejvíce hodí jako dárek ke 3. a 13. výročí

Číslo tři symbolizuje tvůrčí schopnosti a perla je uměním přírody. Číslo třináct je zase považováno za jedno z čísel symbolizující štěstí. Většina lidí má ale třináctku spojenou s neštěstím, takže jeho význam se může lišit v různých situacích, stejně jako u perly. 

5. Křesťanství nazývá perly jako slzy Adama a Evy

I křesťanství má svou pověru k významu perel. Bílé perly označuje jako slzy Evy, které nejsou nijak vzácné. Naopak slzy Adama symbolizují černé perly, které jsou velmi vzácné, stejně jako mužský pláč. 

6. Prášek z perel je velmi oblíbený v kosmetickém průmyslu

Mnoho dermatologů a výrobců kosmetiky ví, že říční perly jsou také skvělou přísadou do nejrůznějších kosmetických přípravků. Mají totiž revitalizující a omlazující účinky a například rtěnkám či lakům na nehty dodávají nádherný perleťový lesk. 

7. Perly symbolizují čistotu, lásku a mnoho dalšího

Perly se nejčastěji darují jako šperk pro partnerku nebo pro matku. Jsou totiž symbolem lásky a to jak té partnerské, tak i té mateřské. Perly jsou často přirovnávány k ženám a vyjadřují jejich čistotu a nevinnost. 

8. Už ve starověkém Řecku byly perly symbolem bohatství

Ve starověkém Řecku měl každý bohatý člověk ve svých pokladech i různé perlové šperky. Perly totiž byly a stále jsou symbolem bohatství a luxusu. 

9. Říční perly kulovitého tvaru jsou velmi vzácné

Mnoho lidí si myslí, že kulaté perly jsou běžné a že je kulovitý tvar jeden z nejčastějších tvarů perel. Opak je ale pravdou. Říční perly kulovitého tvaru jsou velmi vzácné. Jen dvě procenta perel jsou kulaté, nejčastější jsou různě nepravidelné tvary. 

10. Perly se musí nosit! 

Většina žen je zvyklá na to, že když dostanou nějaký luxusní šperk, tak si ho berou pouze na výjimečné příležitosti a to kvůli tomu, aby jim brzo nezčernal nebo se jinak nezničil. Perlové šperky je ale potřeba nosit! Nošení na lidském těle perlám prospívá a pokud je necháte jen tak ležet ve šperkovnici, tak časem ztratí svůj lesk. 

Nezavrhujte nedokonalé perly! 

Teď už víte, že perly jsou opravdovým zázrakem přírody a proto byste je neměli vybírat podle tvaru. Nedokonalosti na perlách značí jejich pravost a navíc šperkům dodávají unikátní vzhled. Nepravidelný tvar je jednou z věcí, podle které poznáte, zda je perla pravá či nikoliv. A jak dále poznáte pravou perlu? To se dozvíte na e-shopu Evolution Group, známého výrobce šperků z říčních perel. 

Rhodiované stříbro a říční perly? Dokonalá kombinace! 

Žluté zlato a perly nejsou moc oblíbenou kombinací. Co když ale nemáte ráda stříbro kvůli rychlému zčernání a přesto chcete perlový šperk? Pak je pro Vás správnou volbou rhodiované stříbro. Samotné rhodium je jeden z nejdražších platinových kovů. Na celosvětových burzách se dokonce několikrát prodávalo za vyšší cenu než zlato. Obrovskou výhodou rhodia je, že je velmi odolné vůči poškrábání a zčernání. Rhodiované stříbrné šperky s perlami jsou tedy dokonalou kombinací kvality a luxusu.



Komentáře

Hubák
Nosím říční perly (náhrdelník, náušnice) a jsou to nejkrásnější šperky, co jsem kdy měla.
7939
To je užitečná zajímavost, že perly se musí nosit a že jim to prospívá - já právě vždy myslela, že se častým nošením poškrábou a zmatní, proto jsem perly brala jako sice krásný ale ne příliš praktický šperk, který je určen pouze pro výjimečné chvíle.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.