arrow
profile_image
Chimera
od 30. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Občas se tu někde objeví nějaký recept a tak mě napadlo, že bychom si dobré osvědčené recepty mohly psát tady. A nemusely je pak složitě hledat v jiných diskuzích.

Upozorňuji, že jsem kuchařský antitalent, tudíž uvítám jakoukoliv pomoc a dobré rady : )

Tak se se mnou podělte o nějaké dobroty, abych taky jednou přítele potěšila něčím jiným, než těstovinami...

Nazdáááááááááár Chiméro!!!!

Tady TALENTOVANÁ IVA - Z přibývajích roků....

Budu Ti vylepšovat téma. Vždycky napíšu nějaký svůj blevajz a pak holčiny budou mít radost, že nejsou takové trdlo, jako já...:-))))

Ale pište, předám to mamině. Díky.Už jsem jí dala pivní šrůdl a byl moc dobrý.

Iva

arrow
profile_image
Chimera
od 30. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahooooj Ivo!!

Tak to jsme asi TALENTOVANÝ stejně, koukám : ))

Koukej psát a psát, musím se něco přiučit, jinak se nikdy nevdám....

Přítel si mě nevezme, dokud se nenaučím vařit :-)) Hehe, takže ze mě bude stará panna, protože mě naučit vařit, to je nadlidský úkol

Chimero-

nezoufej - tom je TVOJE SÍLA !!!!

Jsem vdaná už 25 let a místo kuchtění mám jiné záliby. Ale konečně- každý se baví jinak.
Mne děsí to, že se to rychle sní, je z toho bordel a nikde neni práce vidět.
Jen to potěšení, "že rodina si pochutnala" - no , mám raději, když rodina mne pochválí za něco jiného.

Třeba, že mi to sluší....

/To ale oni musejí, protože jinak by nebyly ani ty moje "speciality" / :-(((((

Iva

arrow
profile_image
Chimera
od 30. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já si taky myslím, že mám jiné přednosti, ale přeci jen přítel chce taky někdy jíst :-))))
O víkendu jsem dělala mexickou tortilu plněnou kuřecím masem, zeleninkou, salsou a byla to mňamka.

Jen si neumím představit, že bych takhle měla trdlovat každý večer, když do večera makám a pak abych ještě hodinu stála u plotny..... :-(((

Iva
To mě těší, ten štrůdlík, to mě těší :-))

Cituji: Chimera
že bych takhle měla trdlovat každý večer, když do večera makám a pak abych ještě hodinu stála u plotny..... :-(((
Tak to jsi dobrá...Smekám. To bych neuvařila ani za Boha.

Moje specialita:

Rizoto
Čočka
přírodní kuřecí řízky
občas nějaká "hnědá " omáčka.

Jo a taky kuře umím dát do trouby....

RONNIE:

Maminka peče u nás, moc dobře, takže fakt byla moc spokojena a ještě se chystá na ten mražený dezert s Tatrou, jak psal Tomas.

Takže holčiny, pište recepty - budu předávat. :-)))

Iva

arrow
profile_image
pumpkin
od 18. 3. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

59

Iva

Cituji: Iva
Moje specialita:
TakeAway pizzerie ....:-))))

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky já mám základ opraženou cibulku /určitě děláte každá/ a pak už se uvidí co tam naplácám do toho kastrolu. Mě baví vaření z jednoho hrnce - papiňáku. To vymejšlím takové kombinace jak v knížce "Vejce a já". Tu si přečtěte a budete vařit každá jak profesionálka. Měla jsem to suprové období po rozvodě, kdy se mně nechtělo vyvařovat, děcka stejně všecko ofrflali a tak jsem prostě vařila v tom jednom hrnci děsně hustý polívky. Seděli u toho a nechápali. Když jsem jim vysvětlila, že nebudu vařit chody v kterých se porýpou a že nic jiného není a taky nemusí mít ani tohleto, tak si ty polívky tak oblíbily, že dodnes při podobné plpóze zajásají !
Takže Ivo, přemáhat se nebudu, to mně věř. Jo a ještě je dobrý se před obědem napít hodně vody...to jsem taky říkávala...

arrow
profile_image
janis
od 21. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Teda to je ale asi bašta. A já si koupila šlapadlo...

arrow
profile_image
Vačička
od 23. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Dobrý a jednoduchý recept na studený těstovinový salát. Uvařit těstoviny (nejlépe barevné vrtulky), přikrájet zeleninu na malé kousky podle chuti, nastrouhat eidam a nivu a zalít fancouzkým dresingem od helmans. Je to rychlé a chutné. Bývalý přítel se po tom mohl utlouct, občas jsem mu to dělala za odměnu :oD

arrow
profile_image
Chimera
od 30. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ivo

taky jsem se s tím srala celý odpoledne. Měl být romantický večer a já už od 15:00 stála u sporáku a snažila se to spatlat dohromady.

Obroskou náhodou se to dalo i jíst, takže večer se vydařil.

Ale to mi povídej, jak děláš ty hustý polívky? Já jsem polívku nikdy nevařila, to je na mě moc složitý...

arrow
profile_image
Chimera
od 30. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jé to s těma polívkama bylo na janis :-)

arrow
profile_image
Luli77
od 23. 9. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj holky,
já jsem také stálezačínající kuchařka, takže můj kuchařský repertoár sestavá z pečeného kuřete, rýžového nákypu, těstovin, palačinek a francouzských brambor. Ráda tu nějakou jednoduchou dobrotku okoukám :-))Ale něco sem i přihodím, třeba vám to bude chutnat....

Rybí rizotko:
Uvařím rýži (já mám raději natural, ale klíďo obyčejnou) a nakonec dám trošku dopéct do trouby.
Na pánvi udělám filety z aljašské tresky jen tak na másle, osolené a posypané drceným kmínem
Uvařím mrkev, potom nakrájím na půlkolečka

Smíchám na velké pánvi rýži, filé rozkrájené na malé kousky (stejně se to rozpadne), mrkev, petrželku (tu mám nasekanou v mrazáku) a trochu to poleju tím máslem, co zbylo po rybě. Nakonec na to přihodím 2 rozšlehaná vejce a všechno míchám, až se vajca zdrcnou. (Ale jde to i bez vajec)
Nám to prostě šmakuje :-))

papa

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy otevřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené