arrow
profile_image
Martina19
od 4. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Pište jaké vánoční cukroví pečete,kdy pečete, kolik toho pečete a hlavně - Jak po tom neztloustnout

arrow
profile_image
Martina19
od 4. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

zuzka
tak to mám radu...před pečením se pořádně najíst,aby ti půl plechu nezmizelo ještě než ho dáš do krabice

arrow
profile_image
Vačička
od 23. 4. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem pekla jen jednou, kdyz mela mamka nohu v sádre a od te doby nee. Nejak na to nemam trpelivost. Jinak mamka zaciná pect po Mikulasi, aby stihla do Vánoc jeste jednu várku. Taky to sníme predcasne

Zuzka
no ty jsi jako já,když ono se nedá odolat všem těm dobrotám!!!!a i když jsem po jídle, tak je to bezva zákusek.Já jsem jednou zanesla hotové cukroví k sousedům do úschovy,aby se doma nesnědlo!!No a soused ho tak pěkně probral,že jsem ještě na vánoce dodělávala nepečené cukroví,aby bylo co na stůl,takže neboj nejsme v tom sami!!!!

Holky, tak pokud potřebujete cukroví do úschovy, tak ho klíďo pošlete k nám. U nás ho najdete ještě v březnu. Malá ho zatím nesmí, já ho nejím jen něco - vybírám si a manža jen úly.

TAk teda nevím,ale jak to tady čtu,tak jsem asi divná-já když něco peču,tak na to nemám vůbec chuť-takže nehrozí,že bych něco ujídala.
Jediný co si zobnu ještě teplé je cukroví z formiček-to miluju
Každý rok dělám tak kolem 25 druhů-hodně nepečeného-to je na mě mor,takže to budem dělat až 2 dny před svátky

Proti ujídání je nejlepší uklidit cukroví někam daleko a do chladu.

:)

arrow
Neprodává v Bazaru

69

zuzka jak to tak popisuješ, tak to na to linecké musíš mít perfektní recept Hoď nám ho sem prosím.

Jasně,ráda se podělím

kávová zrna

300g moučkového cukru
175g másla
50g kakaa
3 lžíce mleté kávy
3 lžíce rumu
Větší pytlík piškotů
čokoládová poleva na potření

Piškoty si v utěrce nadrtíme nadrobno,přidáme do mísy k ostatním ingrediencím,důkladně promícháme a vypracujeme těsto.Z něho tvoříme v ruce menší oválky,do kterých uděláme nožem vprostřed žlábek-aby se to podobalo kávovému zrnu.Necháme hodinu ztuhnout,pak potřeme čokoládovou polevou.Po ztuhnutí uložíme do chladu.

nepečené roládky

150g drcených piškotů,sušenek,nebo rozlámaného cukroví
150g cukru
70g másla
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa

zpracujeme v těsto,rozdělíme napůl,do druhé půlky zapracujeme kakao.Vyválíme světlý a tmavý plát-přes potravinářskou folii.Dáme na sebe a smotáme jako roládu.Necháme v chladu.

nugátové špičky

250g nugety
150g čokolády na vaření
100g másla
50g omegy
2 lžíce vaječného koňaku

Nugetu vyšleháme se změklým máslem a přidáme vaječný koňak.Krém naplníme do cukrářského sáčku,nastříkáme špičky na plato s pečícím papírem a dáme zamrazit.Z čokolády a omegy vytvoříme polevu a namáčíme do ní spodky špiček a necháme ztuhnout.

karamelové řezy

5 balíčků karamelek
1 burizony
1/8 másla
1 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
1 lžíce cukru

Ve vodní lázni rozpustíme karamelky a máslo.Přidáme kakao,cukr,rum,burizony.Hmotu nalejeme do sáčků a vytvarujeme do válečků o průměru 5cm.Po zatuhnutí krájíme kolečka.

Dobrou chuť-to jsou u nás nejoblíbenější

:)

1. KOKOSOVÉ KULIČKY:
120 g moučkového cukru, 60 g tuku Hera, 1 bílek, 70 g kokosové moučky, 30 g kakaa, trocha rumu. Vypracujeme těsto, z kousků tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosové moučce.

2. KOKOSOVÉ OČI:
350 g moučkového cukru, 120 g másla, 6 uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky. Žloutky nastrouháme, smícháme s cukrem, máslem a kokosovou moučkou. Tvarujeme kuličky, doprostřed uděláme důlek, do kterého nalijeme čokoládovou polevu.

3. TMAVÉ KOKOSOVÉ KULIČKY:
200 g moučkového cukru, 150 g ztuženého tuku, 1 vejce, 200 g kokosové moučky, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu. Tuk rozpustíme ve vodní lázni, přidáme ostatní suroviny a promícháme do vychladnutí. Tvarujeme kuličky, obalujeme v kokosové moučce.

4. RUMOVÉ KULIČKY:
250 g moučkového cukru, 250 g másla nebo jiného tuku, 1 žloutek, 250 g dětských piškotů, 100 g kokosové moučky, 2 dl rumu, rozinky. Utřeme máslo s cukrem, žloutkem a vmícháme piškoty rozdrobené v rumu. Přidáme kokosovou moučku a rozinky. Necháme v chladničce ztuhnout. Tvarujeme kuličky, namáčíme je v kakaové polevě, necháme lehce zaschnout a obalujeme v kokosové moučce.

5. KOKOSOVÉ KOULE MÁČENÉ V ČOKOLÁDĚ:
1 balík piškotů a 1 balík čtvercových oplatek na dorty rozdrobíme, přidáme 100 g rozinek namočených ve 3 lžících rumu, 100 g strouh. ořechů, 100 g másla, 1 vejce, 100 g ml. cukru, trochu mléka a vše smícháme. Tvoříme malé kuličky, které máčíme v čokoládě a obalujeme v kokosu.

Ela
Koukám,že ujíždíte na kokosu,co

:)

Avi né všechny recepty jsou vyzkoušené... ale vyzkoušet chci. Už jsem na tom pomalu a jistě začala pracovat...

NUGÁT:
Utřeme 60 g másla a 160 g ml. cukru, vetřeme 1 vejce, vmícháme 160 g mletých sucharů, 3 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu a 2 lžíce vanil.cukru. Z hmoty vyválíme placku, polijeme kakaovou polevou a krájíme čtverečky. Lze přidat i rozinky nebo kandované ovoce.

ČOKOLÁDOVÝ SALÁM:
300 g rozdrobených piškotů pokapeme 2 lžícemi rumu. Utřeme 2 vejce s 200 g ml. cukru a přidáme 40 g kakaa. 250 g rozpuštěného, vlahého ztuženého tuku spojíme s utřeným vejcem, přidáme piškoty a vše dobře promícháme. Uděláme šišku jako salám, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout. Pak krájíme kolečka.

DOMÁCÍ ČOKOLÁDA TMAVÁ:
250 g 100% tuku rozpustíme a do horkého vmícháme 250 g ml. cukru, 1 lžíci Solamylu a 100 g kakaa. Směs nalijeme do vodou vypláchnutých formiček, necháme ztuhnout a vyklopíme.

DOMÁCÍ ČOKOLÁDOVÁ KOLEKCE:
Ve vodní lázni rozpustíme 250 g Hery nebo jiného tuku, přidáme 250 g ml. cukru, 60 g kakaa a umícháme hladkou hmotu. Nakonec přidáme 3 lžíce Solamylu a 90 g ml. ořechů. Hmotu dáme do formiček vypláchnutých studenou vodou, necháme ztuhnout a narovnáme do krabice od bonboniéry nebo kolekce. Jednotlivé kousky můžeme zabalit do celofánu.

KAKAOVÉ ÚLKY:
150 g moučkového cukru, 50 g másla, 150 g mletých dětských piškotů, 2 lžíce kakaa, 1 dl rumu. Vypracované těsto tvarujeme do válečku, který vyválíme v moučkovém cukru. Malé kousky vtlačujeme do formiček úlků vysypaných moučkovým cukrem. Vyklepneme a necháme do druhé dne sušit. Plníme vaječným koňakem nebo krémem (máslo, moučkový cukr, žloutek, lžička rumu). Naplněné úlky přiklopíme piškotem.

Pěkné stránky o vaření a pečení:

http://raduzyrecepty.com/clanky/vanocni-cukrovi

KÁVOVÉ OŘECHY:
250 g ml. ořechů, 150 g ml. cukru, 2 lžíce rybízového džemu, 1 lžíce silné černé kávy. Džem utřeme s cukrem, vmícháme vychladlou kávu a nakonec ořechy. Propracujeme a natlačíme do vymazaných a vysypaných formiček. Necháme do druhého dne schnout ve formičkách na teplém místě.

KÁVOVÉ TYČINKY:
140 g ml. ořechů, 140 g ml. cukru, 100 g čokolády na vaření, 1 vejce, 2 lžíce silné černé kávy. V horké lázni necháme rozpustit čokoládu, vmícháme kávu, vejce, cukr a nakonec ořechy. Těsto na pocukrovaném vále rozválíme na plát vysoký 1 cm, nakrájíme na krátké tyčky a do druhého dne necháme schnout.

KÁVOVÁ ZRNA:
3 lžíce moučkového cukru, 4 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce vanilkového pudinku, 2 lžíce kakaa, 2 lžíce mleté kávy. Z vypracovaného těsta tvarujeme malé oválky, uprostřed nožem naznačíme střed jako u kávového zrna. Necháme v chladu ztuhnout. Můžeme namáčet v čokoládové polevě.

KÁVOVÉ LANÝŽE:
Ve vodní lázni rozpustíme 200 g čokolády na vaření a 20 g másla. Ve 3 lžících smetany ke šlehání rozpustíme 20 g ztuženého tuku, 2 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce kávového likéru, 2 lžíce kakaa, 1 lžičku mleté kávy a vyšleháme do krému. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a hmotu rozetřeme na fólii na výšku 1 cm. Necháme vychladnout. Nakrájíme na kousky, prsty tvarujeme oválky a tupým nožem naznačíme uprostřed rýhu. Posypeme kakaem smíchaným s moučkovým cukrem a necháme ztuhnout v chladničce.

KÁVOVÉ PRALINKY:
100 g ztuženého tuku, 250 g másla, 100 g medu, 3 lžičky kakaa, 2 lžičky instatní kávy, 1 lžíce rumu. Ve vodní lázni necháme rozpustit ztužený tuk, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Vmícháme máslo, med, kakao, kávu, rum a utřeme hladkou hmotu. Necháme v chladničce ztuhnout. Umeleme 200 g oloupaných mandlí, smícháme se 150 g sušeného mléka, 1 lžící medu, 2 bílky. Z těsta vypracujeme falešný marcipán. Vyválíme na pocukrovaném alobalu a krájíme na čtverečky. Na každý položíme kousek kávového krému a zabalíme. Dáme ztuhnout do chladničky, zdobíme rozpuštěnou čokoládou.

arrow
Neprodává v Bazaru

69

zuzka Ee, mýlíš se, a sama to píšeš! Recepty po babičkách bývají ty nejlepší, ikdyž se ty v časopisech tváří podobně)) Jestli ho najdeš, moc se na něj těším, linecké totiž miluju ze všeho nejvíc, ale v cukrárně už jsem si ho dlouho nekoupila, protože mě vždycky zklamalo...

arrow
profile_image
marcelka
od 7. 6. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

fordanek
Co to je to loňské krémové hnědé vlevo. Už od pohledu vypadá úžasně. Udělej k fotkám popisky a recepty. Pěkně popořadě krémově zleva....

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené