1. . .6789101112. . .1617
arrow
profile_image
marbee
od 21. 6. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Tak koukám, že se na první a na třetí lékařské učí něco jiného

Ale vážně. Nejprve jsem se pozastavila nad tou aktivií.Tam není problém v tom, že by tam ty kultury nebyly, ale v tom, že pěkně lžou: 1) ty jsou v každém jogurtu (ne ve škrobové srajdě), takže je obsahuje i aktivia. 2) L. casei imunitas nic není, je to smyšlený název pro jinou kulturu.

Jinak maso nakupuju v malém řeznictví. Jak se tu mnluvilo o kýtě za 99,-, tak tento řezník ji mívá i za 70 kc/kg a vím, že je z soukromého českého chovu, vždy pěkné, voňavé maso. To, že je něco levné neznamená, že je to špatné. Ale i na to jsme jako spotřebitelé naučeni a jdeme přímou úměrou "čím dražší, tím lepší".

Co se týče stravy, tak by někdy bohatě stačilo necpat do sebe jenom kuře a rozumně si dát i vepřové, hovězí a jiná masa, stejně tak mít bohatý výběr zeleniny, ovoce a necpat se k prasknutí.

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Vitamíny v potravinách jsou často účinnější než jejich syntetická forma. Například u vitamínu E. Stejně tak v potravině jsou další složky, které podporují účinky vitamínů. Je lepší přijímat vitamíny v potravě, bohužel ne vždy to je možné.

Bio výrobky jsou výhodnější. Obsahují málo (případně žádné) pesticidů. A to i když se tam dostanou třeba z farmy vedle. Ta je jedna věc. Druhá, neméně důležitá, je ta, že je bio produkce šetrnější k prostředí. Ale o tom se zase tolik nemluví, většinou se rozebírá pouze to, že v bio a nebio je stejně vitamínů. Smutné.

To co sníme má většinou daleko vyšší roli v rozvoji chorob než genetika. Třeba u rakoviny určitě. Tam je potrava nejvyšší činitel ze všech. V některých případech až o desítky procent.

arrow
profile_image
Julie24
od 18. 11. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Janissinka: á se opírám o nejčastěji uváděná fakta a o informace ze školy
netvrdím,že je to 100% správné...třeba za týden může být to co tvrdím vyvráceno...
ale nikdy jsem nečetla žádný blogísky patnáctiletých holek, ale oficiální údaje z učebnic...nebo i tady na omlazení se dá najít mnoho dobrých rad...a hlavně to co tvrdím, tak podle toho taky žiju...

Souhlasím, že na Omlazení klesl počet vzdělaných žen a je to teď takové lidové povídání.

Jinak je pochopitelně dobré čerpat z informací ze školy, ale ve vědě (což "jídologie" je) obecně platí, že je nutné neustále rozšířovat své obzory, přemýšlet a čerpat ze zahraničních zdrojů ....

Připadá mi, že diskuse se poněkud ztrácí v detailech, ve vychytávkách a chybí jí směr. Neměli bychom si nejprve stanovit obecné zásady správného stravování, případně se na nich shodnout a pak jít k detailům ...

Zajímal by měl názor českého diplomovaného jídologa, což Janissinka nejspíš brzo bude ..

Já osobně si myslím toto (od obecnosti k jednotlivosti):

- genetika je pochopitelně důležitější, ale strava hraje dost velkou roli
- strava by měla být maximálně pestrá a vyvážená
- správný poměr kyselinotvornách a zásadotvorných potravin
- bio je lepší než nebio
- sůl, cukr, chemické přísady jsou škodlivé
- denně minimálně 5 porcí ovoce a zeleniny
- nutné dobré oleje (olivový)
- místo margarínu máslo
- nutné šetrné upravování potravin
- vitamíny jsou lepší v potravině (vyhnout se umělému vitamínu E)

Pokud má člověk zdravotní problémy moderní doby, může se zamyslet nad konzumací mléka a lepku, případně zkusit je vynechat.

Špatný mi připadá klasický český model k snídani rohlík se šunkou, k obědu svíčková s knedlíkem a k večeři guláš. Naprosto chybí ovoce a zelenina ...

Běžím do práce, více později ...

arrow
profile_image
Midlinkaaa mojeid
od 26. 4. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky a co třeba Cottage ? Je tak zdravý jak se povídá ?

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji panda08: Trochu OT ale neznáte nějakou dobrou knihu takhle o "pravdách potravin" nebo technologi potravin i?

Zkus třeba knihu JEDY - VÍME, CO JÍME? napsal WILLIAM REYMOND. Také o tom byl nedávno článek v Novém prostoru.

arrow
profile_image
Maui
od 20. 1. 2011
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Tablety na hubnutí sice můžou fungovat, ale slyšela jsem od lékaře v rodině o případu z nemocnice, kdy tam přivezli slečnu, které tyto prášky (albi? nedávno na to byla reklama, že s jedním vaším kilem sežere dalšího půl kila) vysloveně vyžraly díru do žaludeční stěny. Takže super!

To s tím pangasem je nafouknutá bublina, je to klasický hoax, stačí se mrknout na tyto stránky
http://www.hoax.cz/hoax/pangasius---je-to-k-jidlu/
a dole je vyjádření od výrobců, veterinární správy, i st. zeměd. a potravin. správy, všechno je tam vysvětlené a jediné na co je třeba si dávat pozor, je poměr vody v rybě, ať neplatíte za led.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji naivka: Ale nezastávám názor, že když se to tam dává, hned to musí být špatný, když je to Éčko, hned je to nejhorší na světě, nebudu to jíst

já neříkám, že když je tam E - je to hned špatný, ale je éčko a éčko

Light jogurty, kde je tuk nahrazený akorát škrobem, takže co je pak horší

arrow
profile_image
mitternacht
od 12. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Holky na ty konkrétní věci je asi opravdu nejlepší se mrknou na www.chemievjidle.cz. Teď jsem nad těmato webovkama strávila 2 hodiny a závěr? Vyhýbat se látkám (éčkám) s rizikem škodlivosti 3-7 (viz. seznam éček na tomto webu).

Cituji Edie Sedgwick: Light jogurty

myslím si to samé

Cituji Julie24: cukr

Arabové o něm říkají, že to je bílý jed.

A co se týká tavených sýrů, obsahují velké množství tavících solí a ty vyplavují z kostí vápník. Proto se nedoporučují pro děti.A ani moc pro dospělé.
A výše zmiňované Hermelín a Niva, nejsou moc tučné?Čili také nezdravé? Velké množství tuku ohrožuje nás kardiovaskulární systém.

arrow
profile_image
Mia_Sofia mojeid
od 3. 5. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Když jsem byla u svého obvodního (mimochodem je brán za kapacitu), tak mi udělal takovou malou přednášku o jídle a chemiích, které do sebe denně dáváme.
Odkazoval na článek bílé jedy (cukr,mléko,sůl,mouka..)

Jogurty ne - pouze Holandia a jim podobné
Mouka ne - pouze Špaldova mouka (u nás klasická mouka dokonce třikrát chemizovaná - prý i v Polsku mají kvalitnější pečivo než u nás - tam je chemizováno pouze jednou)
Raději bílé rohlíky než tmavé pečivo (bílé je chemizované daleko méněkrát než tmavé + do tmavého dávají karamel ). Nejlépe si péct svůj chleba ze Špaldovy mouky.
Raději sádlo než slunečnicový,olivový a řepkový olej. To jsem byla hodně překvapená..
Raději máslo než margarín (naše tělo si s přírodními produkty poradí daleko snadněji).
Bujóny zásadně ne - jedině vývar + sůl, pepř (základní koření)
Ryba - vhodný losos v celku (dovážený z Anglie) Ostatní ne. (naštěstí my máme kapry z rybníka )
Pangasové - totální hnus. jeden velký granulát, žádná ryba.

Nekvalitní maso snad ani nemá cenu zmiňovat, na to tu někde je diskuze kde nakupujeme lepší maso.

arrow
profile_image
bagheta
od 13. 8. 2007
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Cituji Janissinka: vím naprosto přesně, že v těchto produktech tyto kultury nejsou...říkali nám to ve škole
takže se odkazuji na ně

vím naprosto přesně,že poctivé jogurty jako například jihočeský ve skle nebo holandia živé kultury obsahují. Dá se to ověřit i tím,když se z nich budeš snažit vyrobit domácí jogurt.....a k tomu sádlo - jaké má podle tebe sádlo živiny kromě tuku?

Nezlob se,že rejpu,ale jak tak čtu některé tvoje rady, tak nestačím valit oči. O zdravé stravování se docela zajímám,mám to ověřené 100x na sobě, takže s některými tvými názory naprosto nesouhlasím...snad mě neukamenujete,ale nedalo mi to a musela jsem říct svůhj názor.

Reaguji na Lucrezia:

Upřímně...Crohonovu chorobu mám, špatnou životosprávu jsem nikdy neměla, rodiče mají zahradu, takže o vitamíny nebyla nouze, u nás se nikdy nejedli instatní jídla, polotovary, sušenky apod...tuto stravu nerada, vždy jsem jedla potraviny skoro v té nejzákladnější podobě...a dělám to i doteď..př. než abych si dala oříškovou sušenku, tak si dám radši hrst oříšků, jím různě speciální oleje atd.
Teorii, že je Crohnova choroba je ze špatné stravy (instatních jídel atd.) jsem četla, ale jelikož je tato choroba autoimunitní stejně jako alergie (což je vlastně přehnaná imunita), kterou mám také..tak to znamená, že tělo reaguje přecitlivělě na běžné věci...tak se naopak domnívám, že jsem jedla tak zdravě, že se moje imunita tak zvýšila a tělo pak zareagovalo špatně, k faktu zvýšené imunity u mně přispívá i to, že nejsem obyčejně nemocná..žádné nachlazeni atd...Jinak tím nechci nikomu radit, aby nejedl zdravě...ale občas asi nezaškodí zazlobit

arrow
profile_image
PardGalen
od 24. 4. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Cituji Edie Sedgwick: Light jogurty, kde je tuk nahrazený akorát škrobem, takže co je pak horší

Nehledejte výrobky co co je na nich napsáno light, ale takové, na kterých je přesně napsáno čeho kolik obsahují. Třeba nízkoenergetický, odtučněný a podobně. Light si může výrobce napsat skoro na cokoli.

Cituji Mia_Sofia: Raději sádlo než slunečnicový,olivový a řepkový olej. To jsem byla hodně překvapená.

Důvod?

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené