arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Mám plný mražák hovězího masa,ale nemám s hovězím zkušenosti a žádný lehčí pokrm mě nenapadá,můžete mi něco poradit,co bych zvládla jako začátečník ?

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Jestli tam máš klišku tak udělej guláš

arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

jj,mám tak zkusím ten guláš,to bude asi nejjednodušší pro začátek,máš nějaký osvědčený recept nebo se mám mrknout někde do kuchařky?

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já dělám stejné množství masa a zároveň stejné množství cibule, osmažit, přidám sladkou papriku, majoránka, sůl, pepř ( někdy dávám i česnek ) . Uvařit do měkka a zahustit. Hodně štěstí

arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

děkuji za radu,vyzkouším..

arrow
profile_image
moninagr mojeid
od 3. 1. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Já se zas můžu utlouct po tomhle: http://apetitonline.cz/recepty/1684-hovezi-maso-se -sezamem.html
Jenom ten cukrový hrášek obyčejně nahrazuju zelenýma fazolkama

arrow
profile_image
zdena73
od 13. 8. 2008
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na moninagr:
tak to taky může být dobrý, to bych mohla zkusit o víkendu

Reaguji na daisy01:
Hovězí na česneku,špenát,bramborový knedlík.

Na půlkolečka cibulku,zakrýt dno pekáčku,trochu oleje,maso na plátky potřeš mačkaným česnekem,dle chuti opepříš,případně osolíš a dáš do pekáčku,který má víko,případně stačí překrýt nádobu alobalem a do trouby.Na cca 180 stupňů dusíš do měkka.

Špenát prodávají mražený a bramborové knedlíky taky

arrow
profile_image
daisy01
od 10. 8. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

hmmm,tak tady tenhle recept vypadá jednoduše a výborně,mohla bych vyzkoušet

Reaguji na daisy01: Na špagety, maso na maličké kostičky, na cibulce, přidat worčestr a sojovku, tohle milují všichni, co to kdy jedli.
A pak taky hovězí na červeném víně, s fazolema

Reaguji na daisy01:
jinak já hovězí dělám vše v troubě,hezky pomalu a přiklopené,guláš,svíčkovou,pečené....prostě nepoužívám už vůbec tlakový hrnec a maso neztrácí svou chuť.

arrow
profile_image
Hanullinka
od 9. 8. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

0%
0    0
Nebyla hodnocena

Dělám z něho guláš,svíčkovou i špagety.Recept co píše Laky vypadá zajímavě,určitě vyzkouším.A úplně nejradši mám z hovězího masa tatarák.

arrow
Neprodává v Bazaru

Guláš z trouby bez míchání (není co pokazit, výsledek zaručen) :
-2 kostky hovězího bujonu, 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny), 800g hovězího masa (nejlepší je kližka) nakrájené na kostky, 3 větší cibule, nakrájené, 5 stroužků česneku, nakrájených, 2 lžičky gulášového koření, 3 lžičky sladké papriky, pepř
-předehřejte troubu na 250 stupňů. Kostky bujonu zalijte 1l horké vody, vsypte škrob a důkladně promíchejte. Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací mísy nebo kastrolu. Zalijte vodou s bujonem a škrobem. Zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a třičtvrtě. Nemíchejte ani nedolévejte vodou. Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

arrow
profile_image
Linshe
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

výborné je hovězí maso na celeru.
hovězí maso naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme. na pánvi si rozehřejeme kapku oleje, na to maso a zprudka ho opečeme o obou stran. mezitím si v hrnci necháme zesklovatět cibulku, na to dáme opeřené maso i s výpekem, podlejeme vodou a dusíme do měkka. celer si nastrouháme na jemno, až je maso hotové, přidáme k němu celer, pár minut povaříme, vzniklou šťávu zaprášíme moukou, necháme ještě tak 15min povařit, aby se ztratila chuť mouky a můžeme podávat. s dušenou rýží, bramborem, nebo bramborovou kaší....je to výborné a rychlé

arrow
profile_image
drako
od 27. 10. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

A co to je za maso?
Přední na guláš, nepo po namleti nejeké mexické jídlo, Nebo plněné papriky.
Zadni je dobre na pečení. Pokud tam máte svíčkovou, nebo nejake argentinské hovězí klidně se pro to stavim. I když je škoda tak dobré maso mrazit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
PŘEČTĚTE SI TAKÉ

Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené