Tipy pro dokonalý make-up

Máte pocit, že ať už strávíte před zrcadlem pět minut nebo celou hodinu, je konečný výsledek pokaždé stejný? Pokud se budete držet několika základních pravidel při nanášení make-upu, můžete mít tváře jako od vizážistky.

img


Víte, jak se pozná špatně nalíčená žena? Velice jednoduše. U uší má bílý flek, protože si make-up nenanesla až k uším. Nechcete-li vypadat jako z muzea voskových figurín, naneste si make-up až k ušním boltcům nebo klidně i přímo na ně.

Nanášejte make-up správným směrem

Při nanášení make-upu je velice důležitý správný směr. Začněte pěkně shora – tedy od čela. Lehkou vrstvu make-upu naneste až k prvním vlasovým kořínkům, a pak postupujte plynule níže. Výhodou nanášení make-up od shora dolů je to, že pokud to s make-upem přeženete, jednoduše ho stáhnete až ke krku, kde se snáze rozplyne. Vyvarujte se tomu, že byste nános make-upu ukončila u dolní čelisti. Na denním světle byste byla okamžitě odhalena.

zoom Zvětšit

Naneste make-up i na rty. Déle vám vydrží rtěnka.

V případě, že se Vám make-up dostane na rty, nepanikařte. Takhle je to správně. Pokud si lehkou vrstvu make-upu nanesete také na rtíky, déle vám pak vydrží rtěnka. Stejné pravidlo platí i pro oční víčka. Nesnažte se je ošidit.

Náš tip: Nejlépe se make-up nanáší, pokud si jej rozprostřete na hřbet ruky, odkud jej budete postupně nanášet na obličej. Máte-li ve zvyku make-up na obličej tzv. ťupkat, může se vám stát, že napůl vsáklé kapičky půjdou špatně rozetřít a zničí se tím celkový dojem.

Nebojte se měnit odstíny make-upu

Pro lidskou pokožku je naprosto přirozené, že má jiný odstín v letních měsících a jiný v zimě. Přizpůsobte tomu svůj make-up a vyměňte váš oblíbený (celoroční) odstín make-upu za ten, který se k vaši pleti v daném období nejvíce hodí.

Mějte po ruce vždy alespoň dva odlišné odstíny (světlejší a tmavší). Bude-li třeba, můžete odstíny dokonce smíchat podle své potřeby.

Štětec plný bakterií vyhoďte

Viděla jste u profesionálních vizážistů, jak nanášejí make-up štětcem? S největší pravděpodobností s ním jen ladili drobné detaily, protože pro přirozený a dokonalý look se mnohem lépe pracuje vlastníma rukama. Navíc ve štětci se množí bakterie, které vám mohou způsobovat zarudnutí pleti, pupínky a další kožní problémy. To stejné platí i o houbičkách. Abyste tomu zabránila, musela byste je denně drhnout. Ruce se myjí mnohem snadněji.

zoom Zvětšit

Nedáte dopustit na tvářenky? Volte odstíny do růžova.

A když jsme u toho vyhazování nepotřebných věcí, zbavte se rovnou i výrazných zdravíček. Práce s nimi vyžaduje zkušenosti a um. Pokud nevystihnete správnou barvu a techniku, budete vypadat jako klaun nebo Marfuška z Mrazíka. Jestli se bez zdravíček neobejdete, dejte přednost odstínům do růžova. V létě můžete vyzkoušet bronzové odstíny.

Naneste korektor ve správném pořadí

Korektor bývá dobrým pomocníkem, ale musí se zvolit vhodný odstín a nanést se ve správném pořadí. Chcete zamaskovat kruhy pod očima? Zapomeňte na tmavý korektor. Co se týče jeho aplikace, tak korektor patří pod make-up, ne naopak.

Při koupi korektoru a make-upu sáhněte po stejné značce. Získáte záruku toho, že spolu budou tyto produkty dokonale ladit a výsledný efekt bude o to působivější.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.