Trendy v obuvi jaro – léto 2013

Zajímá vás, jaké boty se budou letos nosit? Spojovacím prvkem současných trendů v obuvi je především nápadnost, nové boty by měly připoutat pozornost. Hitem jsou metalické odstíny, výrazné špičky, neobvyklé tvary a zářivé barvy.

img

Nové jarní trendy se vezou na vlně okázalosti.

Oslňte v metalických barvách

zoom Zvětšit

Na jaře budou hitem metalické odstíny.

Nadcházejí jarní sezóna přináší výrazný, zářivý trend v podobě metalické obuvi. Třpytivé botky házely odlesky snad na všech klíčových módních přehlídkách. Blyštivé boty nejlépe vyniknou v kombinaci s neutrálními tóny, zbytek outfitu by měl zůstat střízlivý bez výraznějších barev. Klasické zlaté a stříbřité odstíny bot předvedly módní značky Balmain, Emilio Pucci, Jimmy Choo či Viktor & Rolf, sladce metalická růžová zdobila nohy modelek u Chloé, neodolatelně hráškově zelené lodičky předvedly modelky na přehlídce Christian Dior. 


Předveďte své umělecké sklony

zoom Zvětšit

Extravagantní obutí vyžaduje odvahu nositelky.

Skvostná umělecká díla – i tak by se daly popsat extravagantní boty, kterými se přehlídky letos jen hemžily. Zkuste proto na jaře zapomenout na minimalismus, tato sezóna velí vybrat si oslnivé obutí nekonvenčních tvarů a okázalého zdobení. Poohlédněte se po neobvyklých tvarech podpatků ve stylu Givenchy, John Galliano nebo Prada. Kochat a inspirovat se dále můžete úžasnými botkami, které jsou k mání u předních světových značek, jako jsou Alexander McQueen, Emilio Pucci nebo Calvin Klein Collection.


Nebojte se výrazných špiček 

zoom Zvětšit

Návrat hlásí ostře špičaté botky.

Nebezpečně ostré špičky hlásí velkolepý comeback, spolu s dalšími prvky typickými pro unikátní 90tá léta. Ať už se vám to líbí nebo ne, tento výrazně ženský prvek v dámské obuvi byl k vidění na většině přehlídek a je více než pravděpodobné, že zakrátko bude pyšně propichovat výkladní skříně mnoha běžných módních řetězců. Velmi dlouhé ostré špičky, které asi nebudou to pravé ořechové pro velikost obuvi větší než 36, má v nabídce módní dům Louis Vuitton. Mnohem nositelnější varianty svůdných špičatých lodiček naštěstí představili Balenciaga, Balmain, Christian Dior a mnozí další.


Vyzkoušejte letní kozačky 

zoom Zvětšit

Trend letních kozaček není pro každého.

Kozačky jako letní obuv patří mezi lehce kontroverzní trendy, které se snaží prodrat na módní scénu prakticky každou sezónu. Letos se jim to snad konečně povedlo. Těžko říci, zda bohužel nebo bohudíky, to posuďte samy. Zajímavě si s tímto tématem pohrál Alexander Wang, který navrhl páskové kozačky-nekozačky. Ostatní módní tvůrci jako Altuzarra, Chanel nebo Tom Ford zůstali věrní gladiátorskému vzhledu páskových kozaček a prakticky nic nového již nepředvedli. 




Pohrajte si s barvami a potisky 

zoom Zvětšit

Nebojte se sytých barev...

Léto je období, kdy se můžeme dosytosti vyřádit na veselých svěžích barvách a zapojit do svých outfitů i výrazné potisky. A proč si nepomoci módními botkami v trendy hravých barvách, které právě letos tolik letí.

zoom Zvětšit

.... ani výrazných potisků.

Vybrat si můžete boty v jednom výrazném odstínu, nebo vsadit na stále populární směsici barev - neboli „colour blocking“. Hitem jsou rovněž pestrobarevné potisky, puntíky, proužky, květinové vzory, ale i extravagantní abstraktní motivy. Inspiraci najdete u DKNY, Stella McCartney, Hermés či Chanel.


Zdroj foto: Style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.