Trendy v obuvi podzim/zima 2010-2011

Překvapivý návrat ostrých špiček a nízkých podpatků přezdívaných kačenky, vyzývavé vysoké kozačky proti strohému stylu pánských polobotek, či extravagantní chlupaté botky a vesele klapající venkovské dřeváky – to vše patří mezi nové trendy v obuvi pro nadcházející zimní sezónu. Přečtěte si, co letí, a buďte v obraze.

img

Nové trendy v obuvi pro nadcházející zimní sezónu.

zoom

Vysoké kozačky

Vysoké kozačky

Vysoké kozačky nad kolena nebo až do půli stehen byly velkým trendem už loni a díky extrémní popularitě zůstávají hitem i letos.

Ač v mnohém připomínají provokativní obutí sexy go go tanečnic, v současném pojetí vypadají velmi elegantně - jen s jemnou dávkou vyzývavé svůdnosti.

Nosí se především v tmavých přirozených barvách v jemné kůži, či semišové na podpatku i bez v jednoduchém jezdeckém stylu.

Vysoké kozačky krásně prodlouží nohy a celkovou siluetu, zvláště pokud mají špičatější tvar, a skvěle vypadají především ke krátkým sukním vysoko do pasu. Nebo do nich vpasujte skinny kalhoty.


zoom

Venkovské dřeváky

Venkovské dřeváky 

Dřevěná podrážka a typické cvočky kolem ní jsou hlavním rysem klasických dřeváků, které jsou letos celoročním hitem. Na podzim a zimu zvolte jejich vyteplenou formu s kožíškem.

I když dřeváky nepůsobí příliš elegantně nebo prakticky, možná vás překvapí ve své kozačkové podobě s vyššími robustními dřevěnými podpatky. Venkovský až humpolácký styl tak návrháři pozvedli na lehce glamour look vhodný na každodenní nošení.

U podzimních dřeváků jednoznačně převládají přírodní odstíny černé a hnědé v kombinaci s hřejivým kožíškem. 

zoom Zvětšit

kačenky, klínky a platformy

Kačenky, klínky a platformy 

Kontroverzní návrat slaví nizoučké podpatky, kterým se u nás hezky říká „kačenky“. Tyto poněkud nelichotivé podpatky byly velkým hitem v 50tých a 60tých letech, kdy je proslavila tehdejší módní ikona herečka Audrey Hepburn.

I když jsou méně atraktivní než klasické vyšší podpatky nebo jehly, vypadají elegantně a nevtíravě. Nosí se s ostřejšími špičkami a volnou patou a vězte, že v příští sezóně nebudou patřit jen do botníků strohých úřednic.

V kurzu však stále zůstávají i klínky především v kombinaci s platformou, kdy vytváří poněkud robustní vzhled obuvi, dále vysoké čtvercové a kulaté podpatky a vyšší platformy.

zoom Zvětšit

Kozačky ala Yetti

Kozačky ala Yetti 

Ve většině zemí je v zimě chladno a tak se letošní chlupatý trend určitě ujme, vždyť huňaté kožešinové kozačky zahřejí už od pohledu.

Nepřehlédnutelný trend kožešin letos zavedly především značky Chanel a Lanvin a tak se objemné kožešinové botky tuto zimu nebudou nosit jen na horách, ale i v rušných městských ulicích.

Tento styl inspirovaný našimi neandrtálskými předky působí kupodivu příjemně bohémsky a žensky, tak se nebojte chlupaté kozačky nosit k sukním a upnutým kalhotám. Kožešina samozřejmě nemusí být pravá a ani nemusí pokrývat celé botky, stačí když bude jen lehce vykukovat. 

zoom Zvětšit

Šněrování a přezky

Šněrování a přezky 

Velký comeback letos hlásí šněrovací boty maskulinního typu jako jsou kanady, martensky, farmářky či pohory, nebo jim podobné botky v military či motocyklovém stylu.

Pokud vyznáváte spíše něžný vzhled a tento typ obuvi vám nic neříká, můžete vyzkoušet boty pouze inspirované tímto trendem, ale přesto velmi ženské ve verzi s podpatky nebo ve viktoriánském duchu.

Kromě tkaniček jsou letošní botky hojně ozdobeny především různými přezkami, díky kterým boty působí zajímavě a nevšedně zvláště ve spojení s vysokými podpatky či otevřenou špičkou.

zoom Zvětšit

Ležérní pánský styl

Ležérní pánský styl

Klasické pánské polobotky jako základ ženského šatníku – to je, alespoň pro nadcházející sezónu, vize většiny předních světových návrhářů.

Botky jsou velmi pohodlné a obvykle se vyznačují nízkou podešví, i když návrháři počítali i s těmi, co se bez podpatku neobejdou a tak se ani letos nemusíte vzdát svých oblíbených „oxfordek“. Botky v pánském stylu se nosí především v klasických tlumených barvách, ale narazit můžete i na hravé barvičky na lakovaném podkladu.

zoom Zvětšit

Barvy, vzory, materiály

Barvy, vzory, materiály

Letošní sezóna se nese v přirozeném duchu a tak ani botky nehýří tolik barvami. Dominantní jsou především odstíny černé, šedé, hnědé a béžové, z výraznějších barev snad jen petrolejově modrá, červená a metalické odlesky.

Tradičním materiálům vládne kromě hladké kůže hlavně semiš, trendy pak zastupují kožešina a krajka. Vzorům kralují veškeré zvířecí potisky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?