Svůdné řasy bez řasenky

Dlouhé řasy jsou snem většiny žen, avšak ne každá z nás touží po umělých řasách. Na řadu pak přichází každodenní líčení řasenkou. Jenže co si budeme povídat, stojí to čas, peníze a ne vždy je výsledek uspokojivý. Výrobci proto přišli s dalším řešením – růstovými séry. Jsou v tomto směru účinné nebo jde o vyhozené peníze?

Zázračná séra na řasy: Opravdu fungují?

zoom

Sérum dokáže stimulovat růst řas

Odpověď není zcela jednoznačná. Předně není sérum jako sérum. Mimo to se může stát i to, že co zafunguje u jedné, u druhé nemá takřka žádný efekt. I přesto však lze říct, že kvalitní séra mohou řasy posílit, vyživit, stimulovat jejich růst a zahustit je. Kromě toho se díky používání séra prodlouží životnost a růstová fáze řasy. Mnohem déle pak trvá, než řasa vypadne. K výčtu těchto benefitů je však důležité dodat také to, že existují séra na řasy, které si poradí se vším najednou, stejně tak jsou ale na trhu séra, která jsou zaměřená spíše jednostranně. Tedy například k posílení řas, nikoliv stimulaci jejich růstu. Pokud je sérum zaměřeno na vše najednou, obvykle stojí i podstatně více peněz.

Růstová séra je nutné používat pravidelně

Důležitým pravidlem při používání růstového séra je pravidelnost. Bez ohledu na to, jestli si pořídíte drahé sérum či zvolíte levnější variantu, bez pravidelného používání kýženého efektu nedosáhnete. Sérum je nutné používat denně (zpočátku až dvakrát denně) po dobu několika týdnů. Kdy se dostaví viditelné výsledky je individuální. U některých sér je možné první výsledky zpozorovat za 4 týdny, ale největšího účinku se obvykle dosahuje po 3 měsících pravidelné aplikace.

Jaké sérum zvolit? Zaměřte se na složení

zoom Zvětšit

Volte produkty přírodního složení

Volba séra by se měla odvíjet podle složení. Vyvarujte se produktů, které obsahují škodlivé hormony. V minulosti bylo na trhu například sérum, které obsahovalo prostaglanginy a analogy prostamidů, které patří mezi lokálně podávané látky na zelený zákal. Sice jsou relativně bezpečné, přesto ale mohou mít řadu nežádoucích projevů. Vždy dávejte přednost produktům obsahující rostlinné výtažky – například ze ženšenu, heřmánku apod.

Zajímavost: Růstové sérum se aplikuje na spodní a horní linii řas obou očí, přičemž by nemělo docházet ke štípání, pálení ani zčervenání očního okolí. V případě, že k tomu dojde, můžete být na některou složku (byť přírodní) v séru alergická. V tom horším případě může být štípání či zčervenání očního okolí důkazem přítomnosti růstového hormonu prostaglandinu v séru. Jeho používání v kosmetice je však přísně zakázáno!

Řasenku raději nevyhazujte

zoom Zvětšit

Výrazný look sérum na řasy nezaručí

Při pravidelném používání kvalitního růstového séra mohou řasy narůst přibližně o jeden milimetr měsíčně. Celkově mohou řasy narůst o čtyři až osm milimetrů, což je však velmi individuální. Stejně tak není zaručeno, že vám řasy ztmavnou, proto si raději nechejte nějakou řasenku v zásobě. Výsledný efekt pak bude mnohem působivější. V některých případech je však nárůst, zhoustnutí a ztmavnutí řas natolik dostačující, že řasenka není třeba – zvlášť pokud upřednostňuje přírodnější look.

Zajímavost: Za zmínku stojí také to, že pokud sérum přestanete používat, tak nově získané řasy postupně přirozeně vypadnou. Řasy, které vám pak začnou růst, budou mít stejnou délku a vzhled jako řasy před aplikováním séra. Z toho důvodu většina výrobců růstových sér doporučuje používat jejich produkt dále jako udržovací, ale obvykle již není nutné aplikovat sérum denně.

Podělte se o své zkušenosti

Používáte řasová séra? Napište nám do komentáře jaké, jakým způsobem (jak dlouho sérum používáte, jak často jej aplikujete apod.) a ohodnoťte produkt.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.