Pět největších mýtů o vlasech

Porostou vlasy rychleji, když je budete pravidelně stříhat? Vyroste mi více šedin po vytržení jednoho šedivého vlasu? Podívejte se na zoubek nejčastějším pověrám o vlasech.

Která žena by nechtěla mít krásné, dlouhé, zářivé a hladké vlasy? Touha po dokonalých vlasech je možná důvod, proč se tak často necháme nachytat na různé bludy o péči o vlasy. Pojďte s námi odhalit nejčastější z nich.

Mýtus: Na místě jednoho vytrženého šedivého vlasu jich vyroste hned několik

Těžko říci, kde se tento mýtus vzal, ale je to nesmysl. Existuje mnoho mýtů o šedivých vlasech, ale tento je nejčastější a mnoho lidí mu věří. Pravdou však je, že vytrhnutí šedivého vlasu rozhodně nezvýší množství šedin, tento kosmetický problém má spíše co dělat s věkem a s dědičnými dispozicemi. Pokud jste si však zvykly vytrhávat šediny, měly byste s tím přestat z jiného důvodu – vytrhávání vlasů může poškodit vlasové kořínky. Raději zvolte šetrnou barvu nebo přeliv, který nechtěné šediny zakryje.

Mýtus: Existují produkty, které zacelí roztřepené konečky

Kosmetický průmysl toho za poslední léta hodně vymyslel a trh je doslova přehlcený zázračnými přípravky na vlasy, které zaručují hedvábné a lesklé vlasy. Některé přípravky dokonce slibují zacelení roztřepených konečků. To však není možné, žádná maska ani jiný přípravek nedokáže slepit roztřepené konečky vlasů, jediným účinným řešením tak zůstávají nůžky. Nebo vsaďte na prevenci. Pokud se chcete vyhnout roztřepeným konečkům, omezte používání kulmy a žehličky na vlasy a nechte si konečky zastřihnout nejméně jednou za dva měsíce.

Mýtus: Zastříhávání konečků pomůže rychlejšímu růstu vlasů

Jak už jsme zmínili výše, pravidelné zastříhávání vlasů je velmi užitečné jako prevence roztřepených konečků - vaše vlasy tak budou působit zdravějším a celkově lepším dojmem. Bohužel, i když byste si to přály, zastříhávání konečků nijak nepomůže rychlejšímu růstu vlasů. Každému rostou vlasy jinou rychlostí, a ať už je budete pravidelně zastříhávat či nikoli, porostou pořád stejně rychle...nebo spíše stejně pomalu.

Mýtus: Foukání vlasů a vystavení slunci způsobí nevratnou ztrátu vlasů

Na každém šprochu pravdy trochu, dalo by se říci v případě tohoto mýtu. Důležité je, jak často si vlasy foukáte a jak moc horký vzduch při sušení vlasů používáte. Časté foukání vlasů fénem poškozuje a vysušuje vlasy a oslabené vlasy tak mohou vypadnout. To ale neznamená, že budete za chvíli plešatá. Na místě vypadlých vlasů totiž vyrostou vlasy nové. Co se týče vystavení vlasů slunci, je to podobná situace. Jelikož sluneční paprsky neproniknou až do vlasové folikuly a nepoškodí ji, nezpůsobí tak úplnou ztrátu vlasu. Po dlouhodobém pobytu na slunci s nechráněnými vlasy však můžete počítat s oslabenými vlasy a vypadáváním vlasů.

Mýtus: Pro udržení zdravých a krásných vlasů je zapotřebí mýt je každý den 

Na tuto radu byste měly rozhodně zapomenout, pokud tedy nejste majitelkou nadměrně se mastící kštice. Pro všechny ostatní vlasoví odborníci doporučují mytí vlasů obden. Pokud se vám vlasy příliš nemastí, může být prodleva mezi mytím vlasů samozřejmě delší. Nezapomínejte, že s lehce mastnými vlasy si snadno poradí každý suchý šampon. Pokud si potřebujete mýt vlasy častěji, než je nutné, vyberte si jemný šampon, který nedráždí pokožku.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.