Módní hit - overaly a kombinézy

Jednodílné kombinézy a overaly se v módních kolekcích světových návrhářů začaly objevovat již před třemi lety, ale teprve letošní sezóna je opět přivítala na módním vrcholu. Ač ještě loni působily poněkud výstředně, letos je s oblibou nosí nejen celebrity.

img

Při vhodném výběru overalu nebo kombinézy se můžete nechat inspirovat světovými celebritami.

Trend, který v dámské módě střídavě září a pohasíná už od třicátých let, zažil svůj největší "boom" v sedmdesátých letech, kdy se jím pyšnily členky extrémně populární skupiny Abba. Kouzlo jednodílného kousku oblečení spočívá v jeho ženskosti a jednoduchosti.

zoom Zvětšit

Dva letní modely a harémový styl.

Odpadá pracné kombinování spodku a vršku, do overalu prostě vklouznete, zapnete a můžete vyrazit. Snad jediná nevýhoda nastává při návštěvě toalety, kdy je nezbytné svléknout se do spodního prádla, ale tento drobný nedostatek bohatě vykompenzují obdivné pohledy, které správně vybraný overal zaručeně přitáhne.

Na léto zvolte mini délku

V jarně-letních kolekcích obchodů s konfekcí objevíte tento moderní kousek oblečení v různých podobách. Na jaro si můžete pořídit kombinézu s kratším rukávem a delšími nohavicemi, v létě pak zazáříte overalem v mini délce odhalujícím opálenou pokožku. Letní overaly velmi připomínají minišaty, ovšem se zárukou, že vám nebude vidět pod sukni. 

zoom

Modní leopardí vzor a francouzský styl.

Na den i na večer

Výbornou volbou je overal v podobě košile a krátkých kalhot, který se hodí na každodenní nošení. Na večerní párty si vyberte luxusnější látku jako je hedvábí či satén, flitrové zdobení nebo průsvitné materiály.

Pro ostřejší vzhled sexy rebelky můžete zvolit i koženou variantu.Velmi populární je rovněž vzhled harémové tanečnice s kalhotami se sníženým sedem a nařasením u kotníků.

Podle světových návrhářů

Džínové overaly připomínající "lacláče" z 90. let s velkým úspěchem předvedly modelky na přehlídce Ralpha Laurena, společenské kombinézy vhodné i do kanceláře jako alternativa ke kostýmu zase navrhl Karl Lagerfeld.

zoom Zvětšit

Ashley Simpson, Rihanna, Beyoncé a model z kolekce Ralph Lauren. 

Se sportovní variací jednodílného setu přišli známé designerské značky Julien MacDonald či Lacoste, které k bavlněným kombinézám přidaly rozverné kapuce a zipy. 

Vhodný styl pro vaši postavu

Kombinézy a overaly jsou velmi slušivé, ale musí správně padnout. Plná délka a široké nohavice vypadají nejlépe na dlouhonohých modelkách. Menší figuře bude spíše slušet miniverze odhalující nohy, nebo tubový top bez rukávů a úzké nohavice. Postavu rovněž prodlouží výstřih do véčka a vysoké podpatky. Vyšší dívky mohou mít problém se zařezáváním se kombinézy do spodních partií, proto se budou lépe cítit v harémovém stylu. Objemnější vršek a bříško zakryje volnější top, hruškovité postavě s větším zadečkem a boky bude slušet volnější spodek a hluboký výstřih nebo zavazování za krk. Ženské křivky krásně zvýrazní úzký pásek v pase.

zoom Zvětšit

Kate Hudson, Blake Lively, Kelly Brook a Dakota Fanning.

Hvězdná inspirace

Důležité je prostě zkoušet, dokud nenarazíte na typ overalu, který vám nejlépe padne. Při vhodném výběru overalu nebo kombinézy se můžete nechat inspirovat světovými a kupodivu i našimi celebritami a zjistit tak, které kousky vypadají skvěle, a kterým se naopak na sto honů vyhnout. Pokud si nerada pořizujete trendy z důvodu krátké životnosti, mohu vás ujistit, že kombinézy nebo overaly se na módním výsluní budou hřát nejméně ještě celý příští rok. Podzimní kolekce světových návrhářů jsou toho důkazem. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.