Trendy, které raději nenoste

Každou sezónu módní návrháři chrlí nové trendy a snaží se zaujmout své zákazníky za každou cenu. Některé originální kousky sice vypadají zajímavě na módním molu, na běžné nošení se však jaksi nehodí. I když nosit se dá samozřejmě téměř vše, některým trendy kouskům je lepší se vyhnout.

img

Některým trendům je lepší se vyhnout

Móda je hra s fantazií a tak jak známo nemá žádné hranice ani omezení. Každé zboží má svého kupce a proti gustu..., ale některé modely světových návrhářů jsou zkrátka nenositelné, ať už z důvodu absolutní nepraktičnosti nebo kvůli totálnímu nevkusu. Excentrismus však poutá pozornost, a tak módním tvůrcům ani tak nevadí, zda jsou ohlasy na jejich tvorbu pozitivní či negativní, hlavně, že jejich dílo je středem zájmu. Prohlédněte si některé zajímavé modely uplynulé sezóny a sami posuďte, zda se jedná o umělecká díla či otřesné kýče.

Medvědí trend a mongolská inspirace

Mírnou posedlost kožešinovým trendem předvedl módní dům Chanel pod vedením podivínské postavičky návrháře Karla Lagerfelda. Jeho huňaté kombinézy nejen úžasně zahřejí, ale také skvěle poslouží při hře na medvědy. Pro výrobu chlupatých modelů byla naštěstí použita umělá kožešina, jinak by spotřeba zvířat pro kolekci Chanel byla extrémní. Extravagantního návrháře Johna Galliana zase okouzlila Asie a jeho mongolsko-ruské variace rozhodně zaujaly. Těžko však odhadovat, jaký zákazník si tyto neslušivé modely koupí, snad je použijí některá filmová studia jako kostýmy do nové fantastické pohádky.

Neslušivé kombinace a trend zvířecích potisků

Královna pankáčů Vivienne Westwood nikdy nezklame - obyčejný svetřík nebo sukni v jejích kolekcích neobjevíte. Na nošení Vivienniných modelů je potřeba odvaha nebo jistá míra nevkusu, především ale odpor k normálnosti a všednosti. Ani model v pánském stylu od Sonii Rykiel nevypadá moc přitažlivě, působí spíše komicky s náznakem chaplinovského humoru. Přehlídka podzimní kolekce Roberta Cavalliho se zase až přehnaně snažila ukázat významný trend sezóny: zvířecí potisky. Výsledkem však není sexy žena šelma, ale něco jako mix neandrtálce, hastroše a divoženky.

Dvoje boty na jedné noze

Výstřední přední světový návrhář Jean Paul Gaultier stále předvádí svou nevyčerpatelnou fantazii. I když jeho nový výmysl „bota v botě“ působí vtipně, předpokládám, že kromě Lady Gaga a podobně exhibicionisticky smýšlejících umělců si takové botky koupí jen málokdo. Módní značka Miu Miu chtěla také mermomocí vybočit z průměrnosti, a tak se vytasila s ohyzdnými návleky na boty, které nohu podivně deformují. Ponožky v lodičkách a páskových střevíčkách už dávno nikoho nepřekvapí, ale snaha Prady o menší inovaci, kdy modelky vyšly na molo obuté do silných pletených ponožek a subtilních páskových střevíčků, byla rozhodně módním přešlapem.

Směšné klobouky a čelenka s bambulí

Čepice, které nelze ani při nejlepší vůli přehlédnout, navrhnul opět originální Jean Paul Gaultier, který se při jejich tvorbě opravdu vyřádil. Nezvyklé, směšné, možná i trochu zajímavé - hranici, kde končí vkus a začíná kýč, si každý musí určit sám. Nepřehlédnutelné nesmyslně obří klobouky, jejichž smysl lze chápat jen jako úpornou snahu o pozornost, byly k vidění na modelkách při módní show Johna Galliana. Čelenka s velkou chlupatou koulí zaručeně přitáhne pozornost k její nositelce a přidá i dost centimetrů na výšce, jinak je však naprosto k ničemu – nehřeje a už vůbec není slušivá. Bambuli měly ale všechny modelky na přehlídce Sonii Rykiel, tak snad se nějaké prodají.

Opeřený kabátek a kostým čarodějnice

Běžné obchodní řetězce si obvykle netroufají nabízet téměř nenositelné podivnosti, protože potřebují zboží hlavně prodat, ale existují i výjimky, mezi které patří třeba i britský nejoblíbenější módní řetězec Topshop. Pelerínka posetá peřím vypadá jako z pohádky a nejspíš je i slušivá, ale ať už si k ní obléknete cokoliv, stále budete vypadat jako nějaký druh ptáka. Takže možná jako součást maškarního kostýmu? Totéž platí i o batikovaném overalu s třásněmi, který je na základ kostýmu čarodějnice jak dělaný. Nebo si snad dovedete představit, jak v něm jdete do práce, na procházku nebo na diskotéku? Oproti němu vypadají hedvábné zkrácené kalhoty s leopardím vzorem úchvatně, i když lze jen těžko pochopit, že se nejedná o součást pyžama, ale o kalhoty na běžné nošení.

A co nenositelného jste objevily v loňské sezóně vy, milé čtenářky?


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!