Nejlepší kraťasy na léto

Přední světoví návrháři se tentokrát zaměřili na žensky odhalené nohy a kraťasový trend se objevil snad na všech důležitých přehlídkách v kolekcích pro jaro/léto 2010. Ultrakrátké "hot pants", šortky v pánském stylu, nebo cyklistické kraťasy - vyberte si z nejaktuálnějších trendů ty pravé pro vás.

img

Přední světoví návrháři se tentokrát zaměřili na žensky odhalené nohy.

Loňský styl volných a širokých kraťasů nahradil sexy vzhled upnutých modelů těsně obepínajících svůdné křivky ženského zadečku a stehen. Pojďme si představit tři základní typy, které nejvíc letí.

zoom

Derel Lam, Balmain, 2x DKNY

Žhavé minikraťásky "hot pants"

Začneme od té nejkratší verze poněkud připomínající vysoké stahovací kalhotky. Tyto kraťasy v mini délce a s vysokým pasem jsou hitem letošního jara a léta a odhalují nejen celé nohy, ale i půlku zadečku. Značky Lacoste a DKNY se přiklonily ke sportovní verzi podobné gymnastickým dresům nebo jednodílným plavkám, Marc Jacobs zase šokoval nekonvenční kombinací upjatého kancelářského vršku a "hot pants" kalhotkového typu. Rockovější kolekce značky Balmain se vytasila s úžasnými minišortkami v military stylu. 

Jak je nosit
Zatím se tento trend hojně objevuje především ve videoklipech - sexy trikot nebo "body" si oblíbily především zpěvačky Beyonce, Madonna či Lady Gaga, ale pokud máte dokonalé nohy a pozadí, nemusíte se odvážných minikraťásků bát ani vy.

zoom

vše Blumarine

"Hot pants" se vyznačují těsně přiléhavým střihem obepínajícím křivky zadečku, výběr materiálů a barev je pak čistě na vás. Na večer můžete zkusit satén a detaily jako jsou flitry a lehce punkové cvočky. Tento typ krátkých kalhot se dá nosit i přes punčochy různých barev a vzorů či jemné legíny, což nepůsobí zdaleka tak vyzývavě. Doporučuji doplnit uzavřeným volnějším vrškem, jako je sako s ramenními vycpávkami, povlávající tunika či košile v pánském stylu, a vysokými podpatky. Spojení bokových nohaviček a krátkého topu odhalujícího pupík bude vypadat lacině i při dokonalé postavě.

Šortky v pánském stylu

Pokud vás výše zmíněný styl "zapomněla jsem si sukni" neoslovil, možná se vám zalíbí trošku delší, volnější a také nositelnější alternativa mini šortek.

zoom

3x Prada, Jean Paul Gaultier

Tento typ sice odhaluje nohy, ale zadeček zůstává skryt a střih obepíná jen boky, horní část stehen je pak volnější. Oproti "hot pants", které jsou obvykle vysoko do pasu, nebo ve formě "body", jsou šortky v pánském stylu spíše nižší, sahající k pupíku nebo lehce pod. Značka Blumarine představila překvapivě velmi dobře nositelné safari šortky ve zlatavém odstínu a klasické khaki kraťasy v aktuálním military trendu. Tento typ krátkých kalhot se dobře ujal i mezi hvězdami, a to především jako součást klasického kostýmu, jak to předvedly herečky Gwyneth Paltrow nebo Amanda Seyfried. Vrací se rovněž oblíbené odrbané džínové kraťasy, pod které si v chladnějším počasí můžete obléct punčochy jako to udělala hvězdička Nicole Richie.

Cyklistické šortky

zoom

Ralph Lauren, Lacoste, 2x Marc Jacobs

80. léta ovlivnila loňské i letošní kolekce asi nejvíce a tak není divu, že se do popředí opět dostaly kdysi tolik oblíbené elastické cyklistické šortky. Futuristický vzhled dodal přiléhavým lakovaným šortkám excentrický Jean Paul Gaultier, jednoduchou podobu zkrácených legín zase předvedla značka DKNY. Materiál je většinou přiléhavý, v barvách a potiscích se meze nekladou. Ale pozor, název klame - cyklistické šortky ve své trendy podobě se na kolo opravdu nehodí. Skvěle vypadají ke klasickému sáčku, delší tunice nebo košili. Zajímavé je rovněž zkombinovat tyto přiléhavé krátké kalhoty a přes ně šortky v pánském stylu nebo kratší sukni.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Nastartujte své libido s afrodiziaky

Nastartujte své libido s afrodiziaky

Životní styl komerční článek

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?