Módní trendy podzim-zima 2012/2013

Slunce pomalu, ale jistě ztrácí svou sílu a příroda se již připravuje na příchod chladnějších podzimních dnů a mrazivých zimních večerů. Nejvyšší čas přichystat na zimní sezónu i váš šatník. Přečtěte si, jaké jsou nejžhavější módní trendy nadcházející sezóny, a nechte se inspirovat.

img

Představujeme vám nejnovější módní trendy pro tuto sezónu.

Temná gotika 

zoom Zvětšit

zleva: 2x Helmut Lang, Alberta Ferreti, 2x Givenchy

Tajemná černo-černá nálada naprosto ovládla přehlídková mola, poctu této královně barev vzdali snad všichni světoví návrháři. Černá zdaleka není jen symbolem smutku a pošmournosti, dramatická uhlová barva reprezentuje také čistou eleganci a maximální svůdnost. Návrháři si letos pohráli s texturou a kontrastem matu a lesku.

zoom Zvětšit

zleva: 2x Jean Paul Gaultier, 2x Michael Kors, Vera Wang

Hitem je především krajka, taft, kůže a průsvitné materiály. Značka Givenchy předvedla ďábelské spojení černé s rudou v upírském stylu, velmi démonicky působila i kolekce Jean Paul Gaultiera. Klasické elegance na černém pozadí se držel Michael Kors, sportovnější modely předvedl Helmut Lang. 


Nové baroko 

zoom Zvětšit

zleva: 2x Balmain, Dolce & Gabbana, Proenza Schouler, Ralp Lauren

Po temném gotickém období nastoupila opulentní doba renesance a baroka plná lesku a okázalé zdobnosti. Tuto sezónu barokní styl bojuje s gotikou o přední příčky mezi módními trendy a na podzimní mola tak vešel styl zvaný Nové baroko. 

zoom Zvětšit

zleva: 3x Gucci, Stella McCartney, Zac Posen

Od modelů, které kopírují přezdobené gobelíny, přes blyštivý brokát, až po hřejivý hebký samet - inspirace barokním stylem z mol prýštila plnou silou. Na brokátovou notu a barokní motivy bylo očividně naladěno slavné návrhářské duo Dolce & Gabbana, brokátovou náladu měl i Balmain, Stella McCartney či Zac Posen. Působivé sametové modely byly k vidění u Ralph Lauren nebo Gucci.

Ženská silueta a 50tá léta 

zoom Zvětšit

zleva: 2x Burberry Prorsum, Calvin Klein Collection, 2x Jil Sander

Půvab a elegance 50tých let inspirují světové návrháře prakticky každou sezónu, ani letos tomu není jinak. Svůdné ženské linie pomohou vytvořit sukně áčkového střihu a pouzdrové sukně, sukně ve stylu peplum nebo pas přeštípnutý páskem. Vyzkoušejte pásek nejen přes šaty, ale i přes sako nebo kabát, po vzoru nové kolekce značky Burberry či Calvin Klein Collection. 

zoom Zvětšit

zleva: 2x Marc Jacobs, 2x Stella Mc Cartney, Lanvin

Stále zůstává v módě mididélka u šatů a sukní, inspiraci hledejte v podzimní kolekci Jil Sander. Peplum šaty a sukně, které krásně zdůrazní ženské křivky, unosíte i letos. Až groteskní důraz na ženské boky se snažil klást Marc Jacobs, ultraštíhlý pas a oblé boky vytvářejí modely od Stelly McCartney. 

Nadměrná velikost 

zoom Zvětšit

zleva: 2x Balenciaga, 3x Celine

Čím větší, tím lepší, dalo by se říci při pohledu na některé módní kolekce letošního podzimu. Jako protiklad k trendu, který oslavuje ženskou siluetu, návrháři letos přišli s modely, které na první pohled vypadají jako nepadnoucí a o několik velikostí větší. Nadměrné kabáty a bundy velmi připomínají prazvláštní módu let 80tých s lehce androgynním podtónem.

zoom Zvětšit

zleva: 2x Chanel, 2x Chloe, Jil Sander

Značka Balenciaga představila objemné kabáty a bundy, maxi kabáty se širokými rameny ve stylu hrdinek seriálu Dallas má v nabídce značka Celine. Zajímavé futuristicky laděné objemné kabáty předvedly modelky u Chanel, o číslo až dvě větší velikost svršků měly i modelky na přehlídce Chloe.

Ovoce pozdního léta

zoom Zvětšit

zleva: 2x Alberta Ferreti, 2x DKNY, Chloe

Barevná paleta letošního podzimu a zimy je velmi lákavá a šťavnatá, stejně jako lahodné plody srpnové sklizně. Syté barvy zralého ovoce, jako jsou borůvky, švestky, maliny, ostružiny či vyzrálé červené víno, prozářily podzimní mola, tak se nebojte letos obléci modely, ve kterých budete přímo k nakousnutí. 

zoom Zvětšit

zleva: 2x Gucci, Marc Jacobs, Roberto Cavalli, Valentino

Sliny se sbíhaly hostům na přehlídce Alberta Ferreti, kde se modelky procházely v sytě borůvkových a sladce malinových modelech, Gucci a DKNY lákaly na šťavnatě švestkovou a barvu červeného vína. Sladce povidlová byla kolekce značky Chloe, ovocnými odstíny osvěžily své kolekce i Marc Jacobs, Valentino nebo Roberto Cavalli.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Sportovní oblečení v divadle? Proč ne?

Oblečení komerční článek

Ve světě módy pomalu ale jistě mizí nejrůznější tabu. Hranice mezi sportovním oblečením a společenským oděvem je stále tenčí a tenčí a u některých kousků ani nepoznáte, máte-li je obléct do divadla či do tělocvičny. Dnešní doba je jako stvořená pro hledání kreativních způsobů propojení pohodlí a stylu a zařazování sportovních prvků do běžného šatníku. Jak můžete i vy jednoduše zakomponovat sportovní oblečení do elegantních a stylových outfitů?