Módní trendy jaro-léto 2011

I když paní Zima ještě vládne pevnou rukou a nutí nás balit se do teplých kabátů, jarně-letní sezóna už nedočkavě klepe na dveře našich šatníků.  Odhalíme vám hlavní módní trendy, které již brzy vtrhnou s plnou parádou do všech obchodů, a i když návrháři víceméně zkopírovali loňské trendy, věřte, že je na co se těšit.

img

Je na čase oživit šatník novými módními trendy

V retro stylu 70tých let

zoom Zvětšit

V retro stylu 70tých let

Bohémská 70tá léta patří pravděpodobně k nejoblíbenější módní éře většiny světových návrhářů, a tak stejně jako loni zaujal tento retro styl přední příčky mezi módními trendy. Pro lepší představu stylu, který bude kralovat celé příští sezóně, si pusťte třeba oblíbenou českou komedii Jak utopit doktora Mráčka. Mezi hlavní poznávací znaky tohoto inspirativního období patří vysoký pas u kalhot a sukní, úzké košile či halenky s velkou mašlí, volány, tuniky, áčkové minisukně i dlouhé rozevláté maxi šaty, zvony u rukávů i nohavic, zářivé barvy, květinové potisky a výšivky, ale i zemité odstíny v čele s béžovou a přehršel džínoviny. Čistě ve stylu 70tých let se nesly kolekce návrhářských es D&G, Gucci nebo Emilio Pucci.


Něžná punkerka na motorce

zoom Zvětšit

Něžná punkerka

Každou sezónu se objevuje nějaký rebelský trend, tentokrát nad military, gothic nebo grunge stylem zvítězil mix něžné punkerky a drsné motorkářky. Při navrhování kolekce Balmain zněly nejspíš jen ty nejlepší pecky od Sex Pistols, ale modely této značky jsou i přes zdánlivou drsnost velmi ženské - černé úzké kalhoty zdobené zipy doplňují klasické lodičky, ocvočkované bundy a saka lze nosit i do společnosti. Módní dům Burberry Prorsum se zase inspiroval motorkářským oblečením. Značka Blumarine si trochu zariskovala, vnesla do punku špetku něhy a nabízí motorkářské bundy i typické křiváky v pastelových barvách. Do stylu novodobého punku patří také skinny kalhoty, černá barva, zipy a cvočky, kůže a koženka, prošívání a šisovaná džínovina.

Romantická krajka a háčkování

zoom Zvětšit

Krajka a háčkování

Nic nového pod sluncem, říkáte si, trend krajkového mámení se přeci prohnal přehlídkami (a následně i obchody) už loni, ale vězte, že doslova překrajkováno bylo i v kolekcích pro letošní jarní a letní sezónu. Současná krajka však poněkud zjemněla, nejde už o prvoplánový sexy vzhled černé krajky, představte si spíše nevinnou nevěstu a folklórní romantiku, kterou předvedly třeba značky Dolce & Gabbana, Ralph Lauren nebo Alberta Ferreti. Krajka a háčkování tak tuto sezónu vynikne nejlépe na sněhově bílém podkladě nebo v jemných světlých a přírodních odstínech. Pokud umíte háčkovat, můžete svou dovednost letos využít a vytvořit si originální trendy top, vestičku nebo doplňky sama.

Nevinně bílá a průsvitné materiály 

zoom Zvětšit

Bílá a průsvitné materiály

Jaro bude sněhově bílé, ale nelekejte se, studit vás určitě nebude. Bílá barva každým rokem prozáří jarní kolekce, ale letos se jedná o velmi významný a klíčový trend. Většinu přehlídkových mol tak zalilo jasné světlo v podobě zářivé a nevinnost evokující bílé barvy. V jednoduchosti je krása. Žena v bílém působí romanticky a přitom sebevědomě. Bílou jako hlavní barvu své kolekce letos zvolily módní značky v čele s Celine, Alexander Wang či Chloe. V něžném až éterickém vzhledu se zase zhlédli módní návrháři Alberta Ferreti nebo Donna Karan, a představili tak další letošní mega trend – průsvitné materiály. Pořiďte si na léto rozevláté dlouhé šaty z tenounkých průsvitných materiálů a můžete se zasnít a připadat si jako víla v pohádce.

Odvážné kombinace výrazných barev

zoom Zvětšit

Výrazné barvy

Snad aby nás z té přemíry bílé záře nebolely oči, vytasil se módní svět s veselým kontrastem v podobě výrazných a zdánlivě vzájemně nekombinovatelných barev. Jaru a létu tak tento trend vstříkne optimisticky laděnou injekci. Pokud se vám podobný styl líbí, je především důležité nebát se barev a odhodit stranou předsudky typu „zelená modrá pro blázna dobrá“. Odvážlivci mohou vyzkoušet třeba sytě oranžové tričko, přes které obléknou fialový kardigan, a jako barevnou tečku doplní tyrkysovou šálku. Inspirací v kombinování barev vám mohou být kolekce Caroliny Herrera nebo modely zavánějící exotickými krajinami plnými jasných barev u Christiana Diora.

Nepřehlédnutelné potisky

zoom Zvětšit

Nepřehlédnutelné potisky

Že nadcházející jarní sezóna nebude nudná, zaručí bohatý výběr všemožných potisků. Ať se vám to líbí nebo ne, zvířecí potisky si stále vychutnávají svůj módní veleúspěch, divočinou se to opět hemžilo na molech Dolce & Gabbana nebo Burberry Prorsum. Značka Blumarine předvedla inovaci zvířecích potisků v poněkud nezvířecích a nepřírodních barvách, jako jsou tyrkysová nebo růžová. Dalším hitem mezi vzory jsou květy všech velikostí a barev - obří květinové motivy předvedl módní dům Chanel, exotické květiny zavoněly na přehlídkách Christian Dior. Díky vlivu retro stylu 70tých let letos frčí i puntíky, námořnické proužky a nově také červenobílé kostičky.


Fotogalerie

 

Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!