Módní trendy jaro/léto 2010

Jaro je v plném proudu, obchody přetékají novými kolekcemi a je tedy nejvyšší čas představit si nejvýraznější módní styly této sezóny a osvěžit nedočkavý šatník trendovými úlovky.

img

Módní trendy jaro/léto 2010

zoom

Francouzská Riviéra

Francouzská Riviéra

Nekonečný pramen inspirace prýští z břehů francouzské Riviéry přímo do geniálních hlav módních tvůrců. Osobitý styl šik Francouzek se střídavě objevuje v kolekcích světových návrhářů téměř každou sezónu a letos hlásí svůj velký comeback. Syté námořnické odstíny trikolóry, tedy sytá červeň, námořnická modř a zářivě bílá, doplněné luxusní zlatou nebo klasicky černou se objevují především na koketním podkladu pruhů a puntíků. Pruhované tričko, zlaté knoflíky, tmavě modré šaty, bílé šortky - tento trend nabízí neomezené množství variací.



zoom

Rozkvetlá jarní louka

Rozkvetlá jarní louka

K jaru a léto bezesporu patří půvabné květy a kvítky roztodivných barev a tvarů a tak se nedivte, že obchody s módním oblečením tuto sezónu přímo rozkvetly záplavou květinových šatů, tunik a doplňků. Slušet vám budou rozverné vlčí máky, půvabné sedmikrásky nebo smyslné růže, s výběrem vhodné květiny vám může pomoci i rovnice: čím větší konfekční velikost tím drobnější květinový vzor. Šaty s potiskem květů jsou pro letošní jarně-letní sezónu téměř povinností, a navíc vypadají skvěle v kombinaci s dalším velkým hitem - džínovinou.



zoom

Nesmrtelný denim

Nesmrtelný denim

Džíny - řeknete si žádná novinka, letos se ale džínovina přesunula z kalhot i na košile, šaty, saka, doplňky a dokonce i obuv. Vrací se především opraná a světlá džínovina, barevný denim, ze skříně můžete vytáhnout "plísňáky" z 80tých let a také pracně roztrhané džíny, v kterých jste před lety poskakovala v rytmu rebelské skupiny Nirvana. Zatím však zapomeňte na typický grunge styl mohutných neženských bot a k roztrhaným džínám obujte sexy sandálky na vysokém podpatku. Nepřehlédnutelně působí spojení nedbalosti a elegance, kdy základ outfitu tvoří rozervané džíny a společenský top.


zoom

Něžná paleta

Něžná paleta

Jako protiklad k výrazným barvám a jasným květinovým potiskům byly do módního pole nasazeny jemné pudrové odstíny krémové, mléčné, starorůžové, melounové a broskové – prostě tělové barvičky. Sladce pastelové tóny dokáží umocnit a podpořit smyslnou ženskost ve své nejčistší podobě. Pokud se však obáváte přílišné přeslazenosti, zkuste tyto barvy kombinovat s klasickou černou nebo s opranou džínovinou. Tato něžně vílí paleta jde ruku v ruce se svůdně průsvitnými materiály jako je nadýchaný šifon, jemný tyl či lehoučké hedvábí.


zoom

Military anebo starověká armáda

Military anebo starověká armáda

Ve stokrát ohrané písničce o vojenské módě se letos objevily nové a netradiční noty. Posedlost dějinami, Římem, Řeckem, Egyptem a starověkými válečníky se odrazila i v módě. Pro inspiraci na trendy outfit doporučuji znovu shlédnout filmy jako Gladiátor a Statečné srdce. Obavy z přílišné maskulinity přitom nejsou na místě, naopak - do svůdného military trendu totiž patří odhalená kůže, minisukně a sexy "gladiátorky". Válečnickým barvám vévodí khaki odstíny zelené a hnědé a zvířecí potisky, materiálům vládne kůže a kožešina, a to samozřejmě i v umělé podobě.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.